Stjepan Tomas: Bio je potreban klik koji će nešto promijeniti, cilj je treće mjesto!

Petak, 12. svibnja 2023. 10:46 Napisao/la  SC

Otežavajuća okolnost će biti što rastu, što su bez primljenog pogotka četiri utakmice, kaže Tomas prije utakmice protiv Hajduka

Stjepan Tomas: Bio je potreban klik koji će nešto promijeniti,  cilj je treće mjesto!

Rijeka i Osijek u preostala tri kola bore se za treće mjesto.

Dolaskom Stjepana Tomasa momčad Osijeka podignula je tonus, u trima utakmicama pod vodstvom novog trenera Osijek je osvojio 7 bodova (Istra 1961 1:0, Varaždin 3:1, Dinamo 0:0), u 34. kolu igra protiv Hajduka na Poljudu:

- Kada sam dolazio vjerovao sam u momčad i igrače, da imaju kvalitetu za napraviti rezultat. Bio je potreban klik koji će nešto promijeniti u njihovim glavama i to se dogodilo. Sedam bodova je okej, iako bih volio da je devet, da smo imali stopostotni učinak. Ali okrenuli smo se Hajduku, pred nama su tri finala, cilj je treće mjesto i Europa, a sve ćemo poduzeti da to i ostvarimo. Stanje u momčadi je dobro, kroz tjedan smo pripremali utakmicu s Hajdukom. Znamo da su jako dobra momčad, na posljednje četiri utakmice nisu primili pogodak, dižu se iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i sigurno nas očekuje teška utakmica u Splitu. Bit ćemo spremni na sve, znamo kako želimo igrati protiv Hajduka, taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Nema velike razlike u pripremi ove utakmice ili one s Dinamom. Obje su momčadi jako dobre, kvalitetne, Hajduk igra jako dobro kao momčad. Otežavajuća okolnost će biti što rastu, što su bez primljenog pogotka četiri utakmice, ali siguran sam da ćemo pronaći način da se probije obrana i da postignemo pogodak, kazao je Tomas u najavi utakmice protiv Hajduka.

Trener Osijeka ovako je prokomentirao ulogu Marka Livaje u Hajduku:

- Livaja je jedan od najboljih igrača u ligi, Hajduk puno ovisi o njemu, ali prije svega moramo ga onesposobiti da prima lopte i razigrava momčad. Tu su Sahiti, Krovinović i Mlakar koji su dobri pojedinci, kvalitetno igraju… Hajduk u kompletu djeluje kao momčad što dodatno naglašava individualnu kvalitetu. Mi moramo biti disciplinirani i agresivni kao što je bilo protiv Dinama, ako bude tako vjerujem da nećemo imati velikih problema, poručuje Tomas.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.