SPLIT - RIJEKA (19) Samo pobjeda jamči održavanje visokih tenzija u riječkoj svlačionici

Srijeda, 02. ožujka 2016. 11:55 Napisao  I. V.

Barem do utakmice protiv Dinama na Rujevici u 32. kolu, zaostatak na ljestvici ne smije sezonu pretvoriti u novu potragu za izgubljenim vremenom

Nogometaši Rijeke danas odrađuju prvo od dva teža gostovanja do kraja sezone, utakmice protiv Splita (25. kolo) i Lokomotive (31. kolo) spadaju u najveća iskušenja. Doduše, Rijeka u 33. kolu gostuju na Poljudu, ali današnji Hajduk kvalitetom više ne spada u krug momčadi koje objektivno mogu naškoditi riječkim planovima.

Split i Lokomotiva imamu dovoljno kvalitete i ambicija da skrenu Rijeku sa željenog kursa, oba se kluba bore za europski plasman i imaju realne izglede do kraja sezone uključiti se u borbu za 3. mjesto. Trenutačna prednost Hajduka od 8 bodova nije realni odraz trenutačnog odnosa u kvaliteti, jer Split i Lokomotiva imaju bolje momčadi od Hajduka otkada su zimus s Poljuda otišli stožerni igrači (Caktaš, Milović, Balić...).

Današnja utakmica protiv Splita za Rijeku ima značaj prekretnice, ishod će umnogome odrediti daljnji tijek sezone. Samo pobjeda jamči održavanje visokih tenzija u riječkoj svlačionici. Barem do utakmice protiv Dinama na Rujevici u 32. kolu, zaostatak na ljestvici ne smije sezonu pretvoriti u novu potragu za izgubljenim vremenom.

Nakon pobjede (2:1) protiv Lokomotive na Rujevici, teškoga poraza (0:3) od Dinama u Maksimiru i minimalne pobjede (1:0) protiv Hajduka na Rujevici, Rijeka danas igra utakmicu po mjeri objektivnih mogućnosti.

U utakmici protiv Lokomotive gosti su pokazali više nego što ukazuje rezultat, u drugoj utakmici protiv Dinama momčad Rijeke odigrala je ispod objektivnih mogućnosti, u trećoj utakmici na vidjelo su ponovo izašle određene slabosti protiv nikada slabijeg Hajduka. Split ima dovoljno snažnu i motiviranu momčad da bi današnja utakmica mogla jasno definirati mogućnosti Rijeke u nastavku sezone.

Olakotna okolnost je što Rijeka bolje igra na gostovanjima, gdje promišljanje nogometa Matjaža Keka u pravilu postaje funkcionalnije nego u domaćim utakmicama. Iako je u nedavnom porazu od Dinama u Maksimiru riječka momčad izgledala disfunkcionalno baš u ishodištu Kekova shvaćanja nogometa, jedna utakmica može postati izuzetak od pravila pod uvjetom da Rijeka danas ponovo iskaže kvalitetu zbog koje je postala najuspješniji gost u HNL-u. Uspješniji od Dinama, posebice u Splitu!

U posljednjih deset utakmica Split je samo jednom pobijedio Rijeku, 2013. godine utakmica u Parku mladeži završila je rezultatom 1:0 pogotkom Denisa Glavine. Bio je to posljednji poraz Rijeke u Splitu općenito!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.