SPLIT - ISTRA 1961 (18) Gloverove najave o europskom plasmanu svedene na borbu za ostanak

Ponedjeljak, 07. ožujka 2016. 11:20 Napisao/la  SC

Na drugoj strani projekt braće Žužul počeo se polako urušavati. Plaće igračima Splita kasne mjesecima, u subotu je momčad Splita odbila trenirati kao prvi znak upozorenja


Ulaskom američkog kapitala na početku sezone Istra 1961 bila je predoređena za velike stvari! Barem prema najavama Michaela Glovera, predstavnika većinskog vlasnika. Tadašnje Gloverove najave o europskom plasmanu nakon 25 kola svele su se na financijske probleme i borbu za ostanak, Istra 1961 i Osijek pokušavaju izbjeći dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Osijek je u 26. kolu izgubio (1:2) na Rujevici, Istra danas igra u Parku mladeži:

- Prvi puta u drugom djelu sezone igrat ćemo na terenu koji je dobar, na kojem će se moći igrati nogomet kako treba. Split je protiv Dinama igrao slično kao i mi. Vidjela se disciplina i kompaktnost, organizacija igre, a isto kao i mi su stvorili dvije velike šanse. Veliki plus im je što imaju 15 bodova više od nas, a ići će na pobjedu, jer im je cilj stići Hajduka. Zato mi se čini da će utakmica biti jako dobra i čvrsta. Za njih mogu reći da su stabilna ekipa s čvrstom obranom na čelu s golmanom Zagorcem, a u momčadi imaju nekoliko igrača koji su do nedavno igrali u Istri i vjerujem da će kod njih postojati dodatni motiv da se pokažu svojim bivšim kolegama. Morat ćemo povećati posjed lopte, igrati okomitije i s dosta kretanja. Uz to moramo smanjiti pogreške koje nam se događaju kod pas igre. Ponekad su to pogreške kod najjednostavnijih paseva, ali je to možda bilo uvjetovano terenom pa ne mogu nikome zamjeriti, kaže trener Istre Andrej Panadić u najavi utakmice.

Na drugoj strani projekt braće Žužul počeo se polako urušavati. Plaće igračima Splita kasne mjesecima, u subotu je momčad Splita odbila trenirati kao prvi znak upozorenja. Slaven Žužul obećao je isplatu plaća tijekom ovog tjedna, Split mora pobijediti utakmicu protiv Istre ako želi zadržati priključak u borbi za europski plasman.

Split i Istra igraju utakmicu u ozračju tipičnom za hrvatski nogomet. Dva kluba igraju nogomet bremenit financijskim problemima...

Standings provided by Sofascore