SPLIT - HAJDUK: Stanko Mršić i Igor Tudor bolje otvaranje sezone nisu mogli poželjeti

Subota, 08. veljače 2014. 09:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Stadion Park mladeži (17): Split - Hajduk. Split je pobijedio na svom travnjaku Dinamo, Rijeku i Lokomotivu, što dovoljno govori o kvaliteti našeg domaćina, kaže Tudor

Uoči gradskog derbija Splita i Hajduka, koji se u subotu od 17 sati igra u Parku mladeži, treneri Stanko Mršić i Igor Tudor priželjkuju pobjedu. Strateg crvenih ne može računati na pocrvenjelog Dujmovića i ozlijeđenog vratara Zagorca, na drugoj strani zbog tri žuta kartona utakmicu neće igrati Jozinović.

- Nadam se da će gledatelji vidjeti dobru utakmicu i da ćemo mi pobijediti. Momci su odlično odradili pripreme, prijateljske utakmice koje smo odigrali u Antalyji, posebice protiv Bešiktaša (2:2), pokazao je da se možemo sa svakim suparnikom ravnopravno nositi. Gradski derbi uvijek je nešto posebno, igrači ovakve utakmice nestrpljivo iščekuju, kaže Mršić.

U prvom dijelu prvenstva Hajduk je slavio u Parku mladeži sa uvjerljivih 3:0:

- Bila nam je to jedna od najlošijih utakmica u dosadašnjem tijeku prvenstva. Još jednom se potvrdilo da bez maksimalno zalaganja nikoga ne možete pobijediti, a moji igrači nisu bili pravi, izostalo je zajedništvo. Na utakmici koju smo odigrali na Poljudu u drugoj dionici prvenstvene utrke pokazali smo puno bolju igru, bili smo bliže pobjedi. Protiv Hajduka uvijek je uspjeh kada ne izgubite, no mislim da smo uspjeli posložiti momčad i da s pravom razmišljamo o osvajanju sva tri boda, zaključio je Mršić.

- U tom trenutku za nas je to bila velika pobjeda, no već smo ju je zaboravili iako ne bi imali ništa protiv da rezultat bude isti i ovoga puta. Split je pobijedio na svom travnjaku Dinamo, Rijeku i Lokomotivu, što dovoljno govori o kvaliteti našeg domaćina. Naš cilj je ostvariti što bolji rezultat, prije svega želimo pobijediti, kaže trener Hajduka Igor Tudor koji je nedavno izjavio je da jedva čeka početak proljetnog dijela sezone.

- Mislim da bolje otvaranje proljetnog dijela sezone nismo mogli niti poželjeti, čeka nas gradski derbi sraz sa Splitom. Svjesni smo važnosti utakmice, no vjerujem u svoju ekipu, možemo pobijediti u svakoj utakmici. Ostali smo svi na okupu, snaga Hajduka je u jakom kolektivu, zaključuje Tudor.

Vjerojatni sastavi:

SPLIT: Vuković, Ibriks, Križanac, Glumac, Rugašević, Miloš, Vojnović, Mršić, Belle, Bilić, Erceg

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Sušić, Bradarić, Kouassi, Pašalić, Andrijašević, Maglica

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.