SPLIT - DINAMO Branko Ivanković, trener Dinama: Split po svemu sigurno zaslužuje bolji plasman na ljestvici

Subota, 19. listopada 2013. 09:04 Napisao/la  SC

Park mladeži (19): Split - Dinamo. Lakoćom su uzeli bod Hajduku na Poljudu, nesretno su izgubili dva boda u Rijeci što pokazuje da imaju kombinaciju iskusnih  i mladih igrača koji su dali dodatan polet, kaže Ivanković o Splitu

Split i Dinamo u subotu od 19 sati igraju derbi 13. kola MAXtv Prve lige. Doduše, u najavama prvenstva subotnja utakmica trebala je određivati poredak na samom vrhu, ali je Split neočekivano toliko zaostao za vodećim Dinamom da subotnja utakmica u Parku mladeži ne bi bila zanimljiva kada svi ne bi znali da je Split puno jači nego što pokazuje ljestvica:

- Protiv Dinama trebamo igrati agresivno i pametno. U Maksimiru smo poraženi minimalnim rezultatom (0:1), zgoditak smo primili u samoj završnici susreta, to nam se ne bi smjelo dogoditi ovoga puta. Znamo da su modri najopasniji po bokovima preko Soudanija i Fernandesa i na njih ćemo trebati posebno pripaziti. Pročitao sam da bi Sammir trebao krenuti od prve minute, on je glavni arhitekt njihove igre. Svi igrači koji dobiju priliku trebat će od prve minute maksimalno angažirano ući u susret. Napadači Belle, Roce, Bilić moraju biti prvi zid obrane, kaže trener Splita Stanko Mršić.

- Split je ojačao momčad ove sezone, ali podbacili su rezultatski i tražit će dobar rezultat protiv Dinama. O kvaliteti Splita dovoljno govori to da su s lakoćom uzeli bod Hajduku na Poljudu, zatim nesretno izgubili dva boda u Rijeci i to pokazuje da imaju kombinaciju iskusnih igrača, internacionalaca i domaćih mladih igrača koji su dali dodatan polet, entuzijazam i strast u igri. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica na Parku mladeži i da će Split napraviti sve da nas pobijede. Bit će to veliki izazov za nas. Split po svemu sigurno zaslužuje bolji plasman na ljestvici, rekao je trener Dinama Branko Ivanković.

Stanko Mršić vjerojatno ne može računati a ozlijeđenog Križanca, Branko Ivanković neće računati na Brozovića, FernandesaiAddyja

 

- Brozović je dobio udarac u kvadriceps i počeo je s laganim treningom, Addy je osjetio bol u mišiću i obavlja još dio pretraga, a Fernandes osjeća umor zbog vremenske razlike i kroz trening će se vratiti u europsku vremensku zonu. Alternacija za Fernandesa su Husejinović i Antolić, umjesto Brozovića vjerojatno će igrati Pamić, i u obrani će biti Šimunović ili Ćalušić. Imamo napadača manje pa je Rukavina također u kadru, on dobro trenira i bliže je konkurenciji nego prije, kaže Ivanković.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.