Prva HNL: Edouk srušio Šibenik i donio prvu pobjedu Hajduku

Nedjelja, 01. kolovoza 2021. 20:55 Napisao/la  Toni Bilić

Dalmatinski derbi bio je puno važniji za domaćine, koji su se pobjedom morali iskupiti nakon ispadanja u Kazahstanu u 2. pretkolu Konferencijske lige

Slavlje nogometaša Hajduka na Poljudu
Slavlje nogometaša Hajduka na Poljudu

HAJDUK – ŠIBENIK  1:0 

Stadion na Poljudu. Gledatelja 5.136.

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6,5

Strijelac: 1:0 Eduok (27)

Žuti kartoni: Dolček, E.Sahiti, Simić, (Hajduk) Ćurić, Bilić, Mesa, Kvesić, Delić (Šibenik).

HAJDUK: Kalinić 6,5, Lovrencsics 6,5 (74 Čolina), Simić 6, Elez 5,5 Dolček 5, Vuković 6, Krovinović 5 (89. Vušković), Eduok 6,5 (46. E.Sahiti 5,5), Livaja 6, Biuk 6,5 (74 Čuić -), Mlakar 5,5 (62 Ljubičić -).

ŠIBENIK: Rogić 6,5, Batarelo 5, Perić 5, Bilić 5, Kvesić 6, Mesa 5, S.Sahiti 5 (54 Delić 5), Ćurić 5,(54 Rak 5), Julardžija (16. Bačelić-Grgić 5, 71. Lopez -), Jakoliš 6, Jurić 5,(71. Marin -)

U odnosu na početnu jedanaestricu koje je istrčala u uzvratnoj utakmici Konferencijske lige protiv Tobola u Kazahstanu  trener Jens Gustafsson promjenio je petoricu igrača.

Na klupi za pričuve ostavio  je Vuškovića, Čolinu, Sahitija,  Jaira. Ljubičića, od prve minute krenuli su Dolček, Eduok, Elez, Livaja, Biuk.

Na klupi nije bilo Dimitrova i Diamnatakosa, koji su u drugom dijelu susreta u Kazahstanu dobili priliku, nisu bili niti u zapisniku utakmice, sjedili su na tribinama.

Dalmatinski derbi bio je puno važniji za bijele, nego za narančaste sa Šubićevca.

Splićanima je pobjeda bila imperativ, posebice za trenera Gustafssona koji više ne uživa punu podršku čelnika kluba i navijača.

Torcida je prije početka susreta igračima poslala znakovitu poruku, istaknula je transparent na kojem je pisalo: Šutnja je često jača i od riječi.

Prvu pravu priliku propustili su gosti nakon desetak minuta igre, s lijeve strane ubacio je Kvesić, dinamovac na posudbi u Šibeniku,  inače bivši hajdukovac Jurić pucao je s  5-6 metara, lopta je pogodila u prsa Kalinića.

Puno sreće za domaćine.

Na drugoj strani u 17.minuti priprijetio je Dolček, vratar gostiju Rogić bio na mjestu.

Mogli su domaćini povesti nakon dvadesetak minuta igre, pogriješio je Batarelo, Biuk mu je ukrao loptu, ušao je u kazneni prostor pucao s desetak metara, lopta je očešala gredu.

Hajduk je do gola došao  u 27.minuti, zahvaljući ponajviše sreći.

Eduok je pokušao uposliti suigrača, lopta je pogodila jednog gostujućeg igrača, stigla je na desni bok do Lovrencsicsa, koji je ušao u kazneni prostor odigrao povratnu loptu za Eduoka, a Nigerijac je s desetak metara lijevom nogom pogodio desni gornji kut nemoćnog Rogića.

Mogao se Eduok po drugi puta upisati u listu strijelaca, s desnog boka ubacio je Lovrencsics, lopta je prošla pored obrane gostiju i stigla do Nigerijca, koji iz blizine pogađa - gredu.

Minutu poslije u prilici je bio Mlakar njegov udarac sa desetak metara obranio je vratar Šibenika.

Prvu priliku i stopostotnu promašili su gosti na početku drugog dijela, Jakoliš koji je na posudbi iz Hajduka u redovima svojeg matičnog kluba, ubacio je loptu na peterac gdje je bio sam Bačelić- Grgić nije uspio poslati loptu u mrežu, traljavo je pucao.

Hajduk je stigao  do prve prvenstvene pobjede u utakmicu koju treba što prije zaboraviti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.