Prva HNL: Hajdukovac na posudbi u Šibeniku odlučio dalmatinski derbi

Nedjelja, 18. listopada 2020. 17:24 Napisao/la  Toni BILIĆ

U 34. minuti Emir Sahiti, nogometaš Hajduka na posudbi u Šibeniku, svladao je Posavca, donio pobjedu Šibenčana i izazvao nezadovoljstvo na tribinama

Emir Sahiti
Emir Sahiti Foto: www.slobodnadalmacija.hr

PRVA HNL, 8. KOLO

HAJDUK – ŠIBENIK  0:1

Stadion Poljud. Gledatelja 4.517.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6,5.

Strijelci: 0:1 Sahiti (34)

Žuti kartoni: Bulat (Šibenik)

HAJDUK: Posavec 5, Jakoliš 5, Vušković 5, Dimitrov 5, Čolina 5 (90. Mujakić), Jradi 5, Čuić  5 (46. Atanasov), Caktaš 5, Jairo 5 (61. Nayir), Diamantakos 5, Gyurcso 5 (73. Teklić).

ŠIBENIK: Labrović 7, Pajić 6, Musa 6, Pandža 6,5, Bilić 6,5, Kvesić 6, Ampem 7 (74. Todorovski), Bulat 7, Čurić 6 (81. Alimi), Sahiti 7 (68. Rak), Cantreras 6,5 (46. Jurić).    

 

Posljednji prvenstveni dvoboj Hajduka i Šibenika na Poljudu odigran je prije devet godina, u dalmatinskom derbiju slavili su Splićani rezultatom 2:1.

Domaćini su već nakon 29. sekundi igre zaprijetili, pucao je Caktaš s nekih desetak metara, a vratar Šibenika uspio je nogom odbraniti taj udarac.

Mogli su gosti u 25. minuti povesti, izveli su Šibenčani korner s lijeve strane, a vratar domaćina Posavec izletio je u prazno, pucao je Pandža ali je lopta pogodila Čuića.

Svoju bolju igru gosti su materijalizirali u 34. minuti, Diamantakos je pogriješio na centru, loptu je prihvatio Contrares i uposlio Sahitija, nogometaša Hajduka na posudbi u redovima Šibenčana, koji je ušao u kazneni prostor i lijevom nogom iskosa s desetak metara svladao Posaveca.

Na otvaranju drugog dijela domaćini su imali dosta sreće, Ampem je pobjegao Dimitrovu, ušao u kazneni prostor ali je nakon njegova udarca s desne strane lopta odsjela na gredi.

Salve žvižduka prolomile su se s tribina,  uz dodatak „vi niste Hajduk"... 

U sudačkoj nadoknadi Vušković je iz blizine pucao glavom, Labrović je fantastično reagirao i spasio zgoditak.

Zanimljivo bi bilo čuti Stanića i Kepčiju, "tvorce" Hajdukove svjetlije budućnosti!!!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.