Prva HNL: Slavko Bralić spasio Osječane poraza u Varaždinu

Nedjelja, 10. prosinca 2023. 16:45 Napisao/la  SC

Osječani su poveli preko Miereza već u šestoj minuti, Varaždinci su okrenuli pogocima Postonjskog i Pilja, ali nisu izdržali do kraja uzbudljivog dvoboja

Marin Pilj
Marin Pilj Foto: Screenshot

Pogotkom Slavka Bralića u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena nogometaši Osijeka izbjegli su poraz u dvoboju s Varaždincima, nakon kojega će domaćini itekako žaliti za svim onim prigodama propuštenim u drugom dijelu dvoboja, zaključno s onim pokušajem Postonjskog u 95. minuti, kada je Malenica sjajnom reakcijom spriječio novi pogodak.

Osječani su bolje otvorili dvoboj, Ramon Mierez već je u šestoj minuti goste doveo u prednost, Varaždinci u pola sata praktički nisu zapucali prema vratima Osječana.

Baš kada se činilo da Varaždinci nemaju nikakvih rješenja, uslijedio je šok za goste, Mitrovski je izveo slobodan udarac, Lovrić u živom zidu igrao rukom u kaznenom prostoru, a Postonjski hladnokrvno realizirao najstrožu kaznu - 1:1.

Nakon odmora travnjakom su zagospodarili domaćini, nizale su se prigode pred vratarem Malenicom, Varaždinci nisu uspjeli okruniti premoć sve do 70. minute, kada je Marin Pilj ispratio jednu Brodićevu akciju, uletio u prazan prostor i praktički s loptom ušetao u mrežu.

Rođeni Osječanin nije slavio pogodak, ali na kraju nisu slavili niti Varaždinci, pobrinuo se za to Slavko Bralić u sudačkoj nadoknadi vremena. 

VARAŽDIN - OSIJEK 2:1 

VARAŽDIN: Zelenika, Vukčević, Škaričić, Jelenić, Bručić (46. Bukvić), Postonjski, Pilj, Belcar (46. Brodić), Mitrovski, Šego, Drožđek (65. Marina).

OSIJEK: Malenica, Guedes, Duarte, Bralić, Drambajev (46. Omerović),  Prekodravac, Nejašmić (61. Jugović), Bukvić (46. Gržan), Caktaš (61. Brlek), Lovrić, Mierez.

Strijelci: Postonjski 38-11m, Pilj 70/Mierez 6, Bralić 90+3)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.