Slavko Blagojević, novi igrač Splita: Rekao sam Križancu da pješke iz Pule krećem za Split!

Ponedjeljak, 12. siječnja 2015. 15:56 Napisao/la  I. J.

U Istri sam proveo dvije i pol prekrasne godine, ne mogu reći ni jednu ružnu riječ ni o kome, ali jednostavno sam osjetio da mogu više napredovati, kaže Blagojević

U Parku mladeži predstavljeni su Slavko Blagojević i Chung Woon, bivši igrači Istre 1961.

- Prije svega se želim zahvaliti Križancu i braći Žužul, koji su inzistirali na mom dolasku. Meni je velika čast što sam došao u Split, klub koji se svake godine bori za Europu, ambicije su nam se u tom dijelu poklopile i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti prave rezultate. Bio sam jako sretan kada su me kontaktirali iz Splita. Kada me je Križanac pitao da li želim doći, ja sam mu odgovorio da odmah pješke krećem iz Pule. Jedva sam dočekao poziv, a sve ostalo je bilo na klubovima da se dogovore. U Istri sam proveo dvije i pol prekrasne godine, ne mogu reći ni jednu ružnu riječ ni o kome, ali jednostavno sam osjetio da mogu više napredovati, a moji ciljevi su bili iznad svega toga. Ukazala mi se prilika da dođem u Split i smatram da je to pun pogodak za mene, kazao je Blagojević.

Menadžer kluba Ivica Križanac poželio je puno uspjeha pristiglom dvojcu:

- Pregovori su bili vrlo teški i intenzivni, a posebno mi je drago što je klub doveo, po meni jednog od tri najbolja zadnja vezna u državi, te Woona koji je po karakteristikama lijevi bek, međutim može odigrati i na poziciji lijevog stopera. Volio bih da budu na onoj razini koju su pokazivali u Istri, a uvjeren sam da će biti još i bolji. Trenutni stav kluba je da su njih dvojica dovoljna za ostatak sezone koja je pred nama, no ako se otvori prilika da dovedemo kvalitetnog igrača, a da je jeftin ili besplatan, onda ćemo je sigurno iskoristiti. Međutim, naš kadar je dobro popunjen, imamo još 17 prvenstvenih utakmica i Kup, te smatram da imamo s čime ući u borbu za Europu, rekao je Križanac, koji je razjasnio u kakvom se statusu nalaze Tomislav Glumac, Mate Bilić i Henri Belle.

- Njih trojica idu s nama u Tursku i na njih se najozbiljnije računa. Oni čak nisu bili ni na klasičnoj transferlisti, više su bili stavljeni u izlog u tom datom trenutku, rekao je Križanac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.