Slaven Žužul: Lokica je inženjer strojarstva kao i ja, neka inženjeri strojarstva vode klub

Četvrtak, 21. srpnja 2016. 17:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Prije da je to bio problem psihološke prirode, pa nisu oni zaboravili zabijati golove, kaže Lokica

U Parku mladeži je predstavljen Vjekoslav Lokica, novi trener Splita potpisao je trogodišnji ugovor. Evo što je kazao predsjednik Slaven Žužul...

- Suvišno je previše govoriti na ovu temu. Igrali smo devet utakmica u nizu bez pobjede i osam bez gola. Nakon toga se trener zamislio i ponudio ostavku. Nakon promišljanja, mi smo to i prihvatili. Sabliću hvala na svemu što je napravio, borio se koliko god je mogao. Da nisam vjerovao u nešto bolje, onda bi vrijeme za ovaj rastanak bio davno prije. Međutim, čvrsto smo stali iza Sablića, čak smo mu i dopustili da dovede neke igrače, ali sve skupa je i njega to poljulalo. On je dosta savjesno i moralno došao k nama, kazao kako će ga sve ovo potrošiti kao trenera. Nismo dugo razmišljali, odlučili smo dovesti Lokicu. Svi ga dobro poznaju. Očekujem da razdrma ekipu, napravi pozitivan šok. I igrački i ljudski. Neka prenese svoj impuls na igrače i neka bogato iskustvo prenese na momčad. Saznao sam da je i inženjer strojarstva baš kao ja, pa neka inženjeri strojarstva vode radnički klub Split. Financijska situacija je takva da nigdje nije lako. Naš nogomet je tu gdje je. Neke stvari rješavamo i vrlo brzo će se sve znati. Očekujemo da se klub bori za Europu, kadar nije 'space shuttle', ali nije ni loš. Još danas dovodimo neke igrače, kaže Žužul.

Evo što je Vjekoslav Lokica kazao na svom predstavljanju...

- Zahvalio bih se ljudima koji su me doveli. Ovdje sam svojevremeno igrao. Poznajem praktički sve igrače, baš kao i ligu. Evidentno je da je došlo do nekih poremećaja. Nastojat ćemo ih otkloniti. Pokušat ćemo napraviti sve da krenemo prema sredini tablice, a onda i prema vrhu. Liga 10 je zahtjevna, ima niz kvalitetnih ekipa. Svaka utakmica je teška na svoj način, a mi moramo biti dovoljno kvalitetni da se nosimo sa svima. Napravili smo neke analize, tek trebamo i definirati neke stvari. Vjerujem da možemo zabiti gol. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača, Bakaj, Bagarić, Špehar, Pešić... Prije da je to bio problem psihološke prirode, pa nisu oni zaboravili zabijati golove. Premalo sam tu da bih mogao donositi nekakve konačne odluke, kaže Lokica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.