SLAVEN BELUPO - RIJEKA Šansa da Rijeka pobjedom na kraju siječnja postane jesenski doprvak

Srijeda, 30. siječnja 2019. 10:10 Napisao  I. V.

Od ukupno 31, Heber (9), Čolak (8) i Gorgon (4) zajedno su postignuli 21 pogodak. Bez njih trojice rastu šanse Slavena Belupa u zaostaloj utakmici  18. kola

Rijeka i Slaven Belupo otvaraju proljetnio dio sezone
Rijeka i Slaven Belupo otvaraju proljetnio dio sezone Foto: Lario Tus

 

Nogometaši Rijeke danas (17) igraju utakmicu nakon koje na kraju siječnja mogu postati jesenski doprvaci.

U Koprivnici se igra zaostala utakmica 18. kola između Slavena Belupa i Rijeke, koja se u prosincu nije mogla igrati zbog inače novog terena kojega je bilo riskantno čistiti od snijega.

Rijeka je time ostala uskraćena za šansu nastaviti pozitivan niz pod vodstvom Igora Bišćana i zimsku stanku provesti na drugom mjestu.

Kako će Rijeka izgledati nakon zimske stanke može se naslutiti na temelju nekoliko pripremnih utakmica.

Dojam je da su glavni igrači u dobrom stanju, momčad se jedino promijenila na lijevom boku gdje više nema Leonarda Zute.

Sve ostalo bilo bi isto da Heber i Alexander Gorgon danas mogu igrati.

Brazilac je suspendiran zbog kartona, Austrijanac je ozlijeđen.

Antonio Čolak nije igrao zadnju pripremnu utakmicu zbog lakše ozljede, Bišćan je najavio da je prvi napadač spreman igrati što znači da nema potrebe kemijati.

Najbolja je postava bez Čolaka istrčala u pripremnoj utakmici protiv Krškog i ostala na terenu 80 minuta (Sluga - Raspopović, Župarić, Punčec, Mamić - Capan - Pavičić, Lončar - Kvržić, Acosty - Puljić).

Bišćan je protiv Krškog okrenuo središnji trokut, igrao je s dvojicom inače defenzivnih veznjaka (Lončar, Pavičić) iza prvoga napadača (Puljić) i jednim veznjakom (Capan) ispred uže obrane.

Ako Čolak bude u početnoj postavi, logično bi bilo da Puljić igra u vrhu središnjeg trokuta iza prvoga napadača (Sluga - Raspopović, Župarić, Punčec, Mamić - Pavičić, Lončar - Puljić - Kvržić, Acosty - Čolak).

Time bi se Pavičić i Lončar pomaknuli jednu liniju unatrag u defenzivni blok, sve ostalo bilo bi kemijanje čemu Bišćan nije bio sklon.

Nije imao potrebe ništa bitno mijenjati budući da je prošle godine u sedam utakmica HNL-a ostvario šest pobjeda i jedan remi (Hajduk 1:1).

Ako je pobijedio Dinamo (1:0), Osijek (2:1) i Lokomotivu (3:0) forsirajući igru s dvojicom (Lončar, Pavičić) kreativnih veznih igrača ispred uže obrane, nema razloga mijenjati način igre protiv Slavena Belupa.

U slučaju da Čolak nije potpuno spreman, Bišćan za utakmicu u Koprivnici nema adekvatnog rješenja na poziciji povučene špice.

U tom  slučaju varijanta (Lončar, Pavičić iza Puljića)  koju je probao igrati protiv Krškog, ima nekakvog smisla iako je rizična zbog dvaju razloga.

Bišćan bi time na jednoj strani otvorio slobodan (među)prostor u središnjem bloku, dok na drugoj strani Lončar i Pavičić nisu toliko izravno opasni da bi protivnička obrana dovoljno patila.

U tom kontekstu izostanci Gorgona i Hebera veliki su hendikep, jer su obojica gol-igrači. A ni Čolak nije potpuno spreman...

Od ukupno 31, Heber (9), Čolak (8) i Gorgon (4) zajedno su postignuli 21 pogodak.

Bez njih trojice rastu šanse Slavena Belupa:

– Prva želja mi je da izgledamo kao momčad i da igramo napadački nogomet, a druga je želja da to bude potkrijepljeno rezultatom. Makar, sad bih potpisao da jednu utakmicu lošije izgledamo, a da pobijedimo, što nije bio slučaj ujesen kad smo dobro igrali, ali nismo pobijedili. Rijeku ćemo dočekati spremni jer smo pripreme odradili onako kako smo zacrtali, nije bilo odstupanja. Generalka za utakmicu s Rijekom bila je utakmica protiv Lokomotive (1:2). Mislim da neće biti većih promjena u odnosu na sastav protiv Lokomotive. Respektiramo Rijeku, u posljednjih devet službenih utakmica ostvarili su osam pobjeda i jedan remi. Na našem terenu nikom ne prepuštamo ulogu favorita, kazao je trener Slavena Belupa Ivan Sertić u najavi utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.