PRVA HNL

Slaven Belupo i Rijeka podijelili bodove u Koprivnici

Subota, 14. svibnja 2022. 18:47 Napisao/la  SC

Utakmica bez ikakve rezultatske važnosti protekla je u relativno visokom ritmu i prilično revijalnom tonu, naročito kada je igra zadnjih linija u pitanju

Nogometaši Rijeke slave Obregonov pogodak
Nogometaši Rijeke slave Obregonov pogodak Foto: Screenshot

Prva HNL, 35. kolo

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 2:2

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 1000.

Sudac: Josip Titlić

Strijelci: 0:1 Obregon (49'), 1:1 Krstanović (56'-11 m), 2:1 Krstanović (59'), 2:2 Vukčević (79')

Žuti kartoni: Bosec, Krstanović, Marina, Crnac (Slaven Belupo), Čestić (Rijeka)

SLAVEN BELUPO: Sušak, Goda, Hlevnjak, Bosec, Utin, Marina, Liklin (63 Paracki), Laušić, Zapata (64 Crnac), Krstanović (87 Brković), Zvonarek (87 Mlinarić).

RIJEKA: Labrović, Bušnja (72 Selahi), Čestić (72 Solano), Smolčić, Velkovski, Lepinjica, Gnezda Čerin (63 Pavičić), Murić, Obregon, Ampem, Vuk (63 Vukčević).

Nogometaši Rijeke i Slaven Belupa podijelili su bodove u Koprivnici, budući da utakmica niti za jednu momčad nije imala natjecateljske draži igralo se u relativno visokom ritmu i pomalo primjetnom revijalnom tonu, bez nekih prevelikih tenzija, nervoze, s pomalo nezainteresiranim zadnjim linijama na obje strane terena.

Za Rijeku je ovo bilo posljednje gostovanje ove sezone, momčad trenera Gorana Tomića, koja je u Koprivnici nastupila s prilično izmjenjenom postavom, u posljednjem prvenstvenom kolu na Rujevici će dočekati Hrvatski dragovoljac (21. svibnja, 19 sati)

Već u trećoj minuti nogometaši Rijeke imali su lijepu prigodu, Ampem je ubacio loptu iskosa s lijeve strane, lijepo pronašao Obregona koji glavom tuče ravno u domaćeg vratara.

U 12. minuti Lepinjica je skrivio prekršaj na tridesetak metara od Labrovićeva gola, Linklin je loptu lijepo ubacio u peterac, ali Marina nije stigao do nje, Riječani su u posljednji trenutak otklonili opasnost.

U 16. minuti domaćini su imali ono što se običava nazvati zicerom nad zicerima, Zapata se našao sam oči u oči s vratarom Rijeke Labrovićem, imao je dovoljno vremena birati što će napraviti, ali očito nije birao najbolje, odlučio se na udarac, a Labrović je bio odlično postavljen i ta je prigoda otišla u nepovrat.

U 32. minuti još jednom je Obregon tukao glavom, ovoga puta na ubačaj Bušnje s desne strane, tukao je puno konkretnije nego u svom prvom pokušaju, ali je lopta prohujala uz vratnicu.

U 33. minuti još jednu lijepu prigodu imali su domaćini, Krstanović je sve sam napravio, ispremješao riječke braniče, tukao silovito i pogodio vratnicu.

Odmah početkom drugog dijela lijepo je glavom nakon slobodnog udarca pucao Smolčić, ali Sušak je to lijepo obranio, no u 49. minuti je bio nemoćan.

Murić je izveo slobodni udarac s lijeve strane, Obregonov je treći pokušaj bio precizan, lijepo je ispratio ubačaj i nogom loptu poslao u mrežu.

Sedam minuta kansije Slaven Belupo je poravnao, nakon Bosecovog ubačaja Čestić je nespretno sapleo Krstanovića, a sudac Titlić pokazao na bijelu točku prosvjedima Riječana unatoč.

Krstanović je bio neumoljiv, lopta je otišla u jednu stranu, Labrović u drugu – 1:1.

Inspirirao je postignuti pogodak vremešnog napadača domaćina, iskusni Krstanović samo tri minute kasnije okrunio je odličnu partiju.

Prihvatio je jednu loptu na dvadesetak meteara, okrenuo se, nitko od Riječana nije istrčao u blok pa je Krstanović potegao i pogodio rašlje, Labrović je bio nemoćan – 2:1.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, nakon primljenoga pogotka Riječani su zaigrali za nijansu odlučnije, isplatilo im se u 79. minuti, Murić se još jednom našao u ulozi asistenta, pogodak za poravnanje postigao je Vukčević, a nakon što je lijepo izmakao pažnji domaćih braniča.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.