RIJEKA - GORICA Siniša Oreščanin: Mislim da Rijeka s pravom može očekivati borbu za vrh ako bude na svom nivou

Nedjelja, 31. siječnja 2021. 10:03 Napisao  I. V.

Mislim da Rožman radi jako dobar posao. Kada je došao u Hrvatsku, malo se tražio, ali je brzo kliknuo s momčadi, kaže trener Gorice o Rijeci

Siniša Oreščanin:  Mislim da Rijeka s pravom može očekivati borbu za vrh ako bude na svom nivou
Foto: HNK Rijeka

Rijeka danas (17.05) na Rujevici prvi put ove sezone igra protiv Gorice.

Statistika izgleda nestvarno, Rijeka nije pobijedila Goricu u zadnjih šest od ukupno sedam utakmica odigranih u HNL-u.

Gorica na Rujevicu dolazi nakon šokatnog poraza (3:4) od Dinama, prvi put protiv Rijeke momčad Gorice vodi trener Siniša Oreščanin.

- Mislim da Rožman radi jako dobar posao. Kada je došao u Hrvatsku, malo se tražio, ali je brzo kliknuo s momčadi. Riječka momčad dugo je okupu s trenerom Rožmanom, točno se vidi momčadski rad. Mislim da im je ove sezone jako puno pomogla igra u Europskoj ligi, što se vidi. To je bio novi podražaj za momčad i trenera, koji je kroz europske utakmice vidio gdje se nalazi. Momčad se diže kada igra protiv jakih momčadi, mislim da je to Rijeci jako puno koristilo. Imali su puno zaostalih utakmica, pa se nalaze na mjestu na kojemu se nalaze, mislim da s pravom mogu očekivati borbu za vrh ako budu na svom nivou. Naravno da će im raspored biti težak, ali mislim da su se tijekom jeseni navikli na ovakav ritam, mislim da će biti konkurentini do kraja sezone, kaže Oreščanin o Rijeci.

Evo što kaže o Gorici:  

- Svjesni smo da smo u nekim stvarima protiv Dinama bili dobri isto kao što smo svjesni da neke stvari nismo radili dobro. O tome smo dosta pričali ovaj tjedan, moramo biti usredotočeni na proces. Ja sam ovdje tri tjedna, nemoguće je da u takvom razdoblju napravimo sve što sam zamislio, ne smijemo se baviti stvarima oko nas. Važno je da što prije kliknem s momčadi, što se polako događa. Očekujem Goricu konkurentnu Rijeci, vjerujem da će utakmica biti zanimljiva za gledatelje i da će biti iskorak u procesu stvaranja momčadi koja će biti konkurentna svim protivnicima u ligi. Uvijek se gleda ljestvica, ali želim da se posvetimo procesu. S obzirom na povratnu informaciju od igrača, siguran sam da ćemo se uskoro posložiti, možda ćemo već u utakmici protiv Rijeke dobiti bolju sliku. Želim da momčad svaki dan izgleda sve bolje, naglašava Oreščanin.

Rijeka i Gorica igraju utakmicu koja izravno odlučuje o poretku na vrhu, obje momčadi  mogu izravno konkurirati za titulu prvaka nakon što odIgraju zaostale utakmice.

Što se tiče Rijeke, momčadi u zadnjim dvjema utakmicama (Varaždin 1:2, Istra 1961 2:1) nije igrala na optimalnoj razini.

Kronični riječki problemi u načinu igre na postavljene obrane posebno dolaze do izražaja u utakmicama slabijega inteziteta!

Čim splasne agresivnost i silina koju momčad iskazuje u utakmicama protiv jačih protivnika, na vidjelo izlaze individualne manjkavosti.

Zašto igrači Rijeke u utakmice protiv slabijih protivnika ulaze onako mlitavo pitanje je za trenera!

Ove sezone Rijeka je izgubila samo jednu utakmicu od izravnih konkurenata za poredak na vrhu i to na početku sezone (Osijek 0:3, 4. kolo), prije nego što se momčad profilirala u europskim utakmicama.

U utakmici protiv Gorice igrači Rijeke sigurno će biti motivirani,  drugačije će izgledati u duelima što je pretpostavka pobjedi protiv izravnog konkurenta za europski plasman.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.