VARAŽDIN - RIJEKA Simon Rožman: Neću dopustiti da igrači pomisle da će biti lako

Petak, 22. siječnja 2021. 14:39 Napisao/la  SC

Medijima su možda neke pobjede draže, meni je svaka pobjeda važna, kaže trener Rijeke prije subotnje utakmice

Simon Rožman
Simon Rožman

Rijeka u subotu igra u Varaždinu, od 15 sati počinje utakmica 17. kola Prve HNL:

- U mirnoj armosferi pripremamo se za Varaždin, nije prošlo puno vremena otkako samo igrali protiv njih u Kupu. Imali smo tada dosta problema, kada su nas držali daleko od gola, dosta su kompaktni i dobro organizirani, dobri su u tranziciji preko Benka i Obregona, to su sve stvari na koje moramo paziti. Mi moramo ponoviti dobre stvari iz utakmice protiv Dinama u Maksimiru, gdje smo pokazali neke mane koje smo proteklih dana pokušali ispraviti i korigirati. Govorio sam da će biti dosta rotacija, brzo se to ostvarilo. Svi koji budu igrali dat će svoj maksimum, svi su u dobroj formi što je bio cilj priprema, a teren će na kraju sve pokazati. Znamo gdje idemo, mirni smo, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, znamo da moramo dati sve od sebe da bismo se veselili, kaže trener Rijeke Simon Rožman.

Rijeka je u Maksimiru (Galović, Smolčić, Capan, Štefulj) zbog žutih kartona ostala bez obrane:

- Pripreme su poslužile tome da proširimo roster s igračima u formi, mislim da nam je to uspjelo, da će to pokazati prvenstvo. Siguran sam u igrače, to me uopće ne brine, to smo očekivali. Fokus je dobar, moram pohvaliti igrače. U Varaždinu će sigurno odlučivati sitnice, moramo imati petnaest, šesnaest igrača na visokoj razini ako se želimo veseliti, smatra Rožman.

Nakon pobjede protiv Dinama, u Varaždinu se očekuje potvrda kvalitete:

- Meni je svejedno tko je na drugoj strani, medijima su možda neke pobjede draže, meni je svaka pobjeda važna. Zanima me sadržaj, sada ima jako dobrih stvari u igri i neću dopustiti da igrači pomisle da će biti lako. Moramo biti zgusnuti i kompaktni, apsolutno disciplinirani, moramo biti na visokoj fizičkoj razini, vjerujem da na teškom gostovanju možemo ostvariti pobjedu, zaključuje Rožman.

Dvojica igrača (Velkovski, Nwolokor) nisu u rosteru zbog ozljeda.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.