RIJEKA NA ŠUBIĆEVCU Šibenik vodi Španjolac bez tenerske licencije koji u svojoj momčadi što prije želi vidjeti bivšega igrača Rijeke

Subota, 06. studenog 2021. 22:33 Napisao/la  SC

Šibenik u utakmici 6. kola na Rujevici ostavio najbolji dojam od svih gostujućih momčadi ove sezone, bolji od Dinama

Mario Rosas
Mario Rosas

Goran Tomić u nedjelju vodi Rijeku protiv Španjolca na klupi kluba iz rodnog grada, Mario Rosas prije nego što je postao trener Šibenika nije imao praktično nikakvog trenerskog iskustva.

Rosas je ušao u povijest HNL-a kao prvi strani trener koji vodi jednu momčad bez licencije, službeni trener Šibenika je Josip Belamarić, Rosas se u zapisnicima vodi kao predstavnik kluba.

Prema dostupnim informacijama Rosas je bio daroviti igrač koji je više obećavao nego ostvario, prošao je kao klinac čuvenu školu nogometa Barcelone, ima u njegovu poimanju nogometa natruha La Masije.

Rosas igra napadački nogomet, Šibenik je u utakmici 6. kola na Rujevici ostavio najbolji dojam od svih gostujućih momčadi ove sezone.

Rijeka je tek u završnici uspjela preokrenuti rezultat (2:1) pogocima Josipa Drmića (64-11m) i Denisa Bušnje (77), Šibenik je na Rujevici stvorio više prilika nego Dinamo.

- Tri utakmice u nizu nismo izgubili, ali osjećaj nije pravi, nije onakav kakav bismo željeli. Ne samo ja i stručni stožer, već i igrači znaju da smo mogli odigrati puno bolje. Što se tiče utakmice, Rijeka je odlična momčad s odličnim trenerom. Sigurno neće biti jednostavno. Oni će doći ovdje sa željom da pobjede, ali mislim da je dobar dan da se vratimo na put na kojem smo bili i prije, da pokušamo pobijediti i u ovoj utakmici. Ovaj tjedan iskoristili smo najviše na psihičkoj pripremi, da igrači očiste glave, da budu svjesni da smo do sada igrali odlično, da igraju sa zadovoljstvom, da sam ja zadovoljan s njima. Da se pokušamo vratiti na put već u utakmici u protiv Rijeke, kaže Mario Rosas prije utakmice protiv Rijeke.

Neće igrati Sahiti i Bačelić-Grgić, zanimljivo je njegovo mišljenje o igraču, koji je u 14. kolu protiv Hrvatskog dragovoljca prvi put ove sezone sjedio na klupi nakon što se oporavio od ozljede:

- Močinić ima manju ozljedu od ovog tjedna. Nadam se da će se brzo vratiti u trenažni proces, jer smatram da je odličan igrač i čovjek koji može dosta pomoći ovoj ekipi, želim ga u momčadi. Naravno da bih želio imati sve igrače na raspolaganju, kao i svaki trener, ali u nogometu je to tako. Oni koji istrče bit će najbolji u tom trenutku, naglašava Rosas.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.