Sergej Jakirović: Kada smo na visokoj razini, teško je igrati protiv Dinama!

Subota, 04. svibnja 2024. 14:58 Napisao/la  SC

Odluka obitelji je bila da nastavim posao, želja moje mame je bila isto takva, kaže trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović najavio je utakmicu Rijeke i Dinama u nedjelju na Rujevici:

- Preskočili smo Rijeku, želimo odigrati hrabru, dobru utakmicu i uzeti tri boda. Želimo pobijediti, nismo to napravili na Rujevici ove sezone. Svjesni smo da je Rijeka goropadna na Rujevici. Ali, ako bude i bod, vidjet ćemo..., kaže Jakirović koji je u Kranjčevićevoj svjedočio pobjedi Lokomotive protiv Rijeke:

- Nije me iznenadilo, Lokomotiva igra dobro cijelu sezonu, pokazala je da svima može napraviti probleme. Iskoristila je loš dan Rijeke i prekinuli njihov fenomenalan niz. Kako će to utjecati na Rijeku? To je dvosjekli mač, može ih poraz podići, može loše utjecati. Naša priprema je bila ista, puno smo pričali, znamo kakva je atmosfera, spremni smo na sve, ističe Jakirović.

Željko Sopić nikada nije pobijedio Dinamo:

- Nisam u njegovoj koži, volim da sam u ovoj koži. Kada sam igrao protiv Dinama, bio sam 007, nisam nikada pobijedio. Dinamo gdje god igra, postavlja se pobjednički. Može to utjecati na samopouzdanje, znaš da moraš dati preko maksimuma da bi pobijedio Dinamo. Kada smo na visokoj razini, teško je igrati protiv Dinama, istaknuo je Jakirović.

Trener Dinama prije utakmice protiv Rijeke doživio je osobnu tragediju, umrla mu je majka:

- Zahvaljujem svima koji su izrazili sućut, bolnici Merkur, doktorima i osoblju, ali bolest je bila preteška. Odluka obitelji je bila da nastavim posao, želja moje mame je bila isto takva. Nema druge nego nastaviti dalje, a mi ćemo sačuvati uspomenu na nju, poručio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore