Sergej Jakirović: Rijeka je trenutačno prva, igra dobro, bit će jako zanimljivo!

Nedjelja, 31. ožujka 2024. 06:50 Napisao/la  SC

Više ne igramo europske dvoboje pa nam je fokus na prvenstvu, ističe trener Dinama nakon pobjede protiv Hajduka

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNKDinamo

Sergej Jakirović ovako je prokomentirao borbu za naslov prvaka nakon što je Dinamo pobijedio Hajduk:

– Imamo još devet utakmica, uključujući i onu našu ranije odgođenu. Dok je god matematika u igri, svi imaju šanse biti prvak. Tu je Rijeka koja je trenutačno prva, igra dobro, bit će jako zanimljivo... Nijednu utakmicu ne možete podcijeniti, mi smo se dosad više puta opekli, ali evo, više ne igramo europske dvoboje pa nam je fokus na prvenstvu, kaže trener Dinama.

- Čestitao bih dečkima na borbeno odigranoj utakmici po ovakvim vremenskim uvjetima. Imali smo problema u prvih dvadesetak minuta kad smo bili slabi u primopredaji, puno smo griješili, Hajduk je oduzimao lopte i prijetio, imao je dvije šanse ili poluprilike... Kasnije smo se malo stabilizirali, stavili posjed pod kontrolu. dolazili do završnice, ali nismo puno pucali po golu iako smo mogli. Tada je Bruno Petković zabio za 1:0, poslije je Martin Baturina pogodio vratnicu. Vidjeli smo da će Hajduk u drugom poluvremenu više riskirati, a mi nismo mogli toliko igrati jer je vjetar počeo još više puhati prema našem, južnom golu. Bilo nam je bitno obraniti se i eventualno čekati situaciju u kojoj uspijemo izaći iz osvojene druge lopte ili greške Hajduka pa ih tako ugroziti. Imao je Baturina priliku, ali i Ivan Nevistić je na drugoj strani sjajno branio. Ovo su jako važna tri boda, rekao je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.