Sergej Jakirović: Bitno je da pokušavamo promijeniti stil igre

Utorak, 23. siječnja 2024. 11:32 Napisao/la  SC

Dinamo i Lokomotiva u utorak (17) na maksimirskom travnjaku igraju zaostalu utakmicu 4. kola

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Dinamo i Lokomotiva u utorak (17) igraju prvu utakmicu HNL-a u nastavku sezone, u Maksimiru se igra zaostala utakmica 4. kola.

Sergej Jakirović u prvom dijelu sezone nije opravdao očekivanja na klupi Dinama, trener aktualnog prvaka najavio je brži i okomitiji Dinamo u nastavku sezone:

– Uspjeli smo nešto učiniti po tom pitanju, pogotovo ako je suditi po pripremama. Vidjela se jasna namjera u igri da idemo prema naprijed... Recimo, Arbër Hoxha, Takuro Kaneko, Dario Špikić... brzi su i eksplozivni, mogu pobjeći, dobri su u situacijama jedan na jedan i bilo bi pogrešno ne koristiti ove prednosti. Bitno je da pokušavamo promijeniti stil igre na način da budemo još opasniji po suparnički gol jer nije lako stalno igrati protiv momčad koje se brane u niskom bloku... Ali, tu smo poradili na automatizmima koje su igrači već prihvatili, kaže Jakirović koji je zadovoljan novim igračima:

– Jako dobro su se prilagodili, momčad ih je super prihvatila. To, doduše, i nije neki problem jer dečki brzo prihvaćaju nove igrače pogotovo ako su kvalitetni. A sva četvorica imaju kvalitetu. Uspjeli smo provesti ono što smo planirali, zadovoljan sam sa svime, nismo imali nikakvih problema, a hvala Bogu, nitko se nije ozlijedio. Kad smo se vratili u Zagreb, prvi dan nas je dočekao snijeg pa smo malo improvizirali u balonu, ali kasnije smo odradili sve treninge prema planu. Spremni smo i maksimalno motivirani za sve ono što nas čeka. Doveli smo igrače koje smo ciljali i koji su nam bili dostupni. Mercato je još otvoren, nikad ne znate što se može pojaviti i hoće li možda netko otići, govori Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.