Prva HNL: Sandro Kulenović u 94. minuti spasio Dinamo poraza u Osijeku

Nedjelja, 03. ožujka 2024. 19:12 Napisao/la  SC

Osječani su poveli u 26. minuti nakon sjajne solo akcije Bukvića, ali nisu izdržali pritisak modrih u samoj završnici dvoboja

Sandro Kulenović
Sandro Kulenović Foto: Screenshot MaxSport TV

Sandro Kulenović pokazao se kao joker s klupe Sergeja Jakirovića, njegovim je pogotkom u 94. minuti Dinamo izbjegao poraz na Opus Areni u Osijeku i zadržao bodovni priključak za Hajdukom i vodećom Rijekom.

Odolijevali su Osječani u završnici, svim silama branili su vrata Malenice, ali na kraju nisu uspjeli izdržati, Dinamov pritisak urodio je plodom u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice koja je opravdala epitet derbija i u kojoj su Osječani bili bliži pobjedi i imaju pravo žaliti za ovim trobodom.

Osječani su poveli u 26. minuti nakon sjajne solo akcije Bukvića, koji je ispremješao gostujuću zadnju liniju i preciznim udarcem svladao Nevistića.

Doduše, pogotku je prethodila pomalo nesmotrena Nevistićeva reakcija, koji je istrčao daleko izvan šesnaesterca ispucati loptu, koja je na kraju završila u outu.

Ramon Mierez brzinski je izveo out i dobacio loptu Bukviću, Nevistić je taman stigao na svoju poziciju kada je Bukvić već ispremiješao njegove suigrače i opalio po golu.

U 63. minuti Ramon Mierez je zatresao vratnicu silovitim udarcem, dvadesetak minuta kasnije još je jednom stavio na kušnju Nevistića, koji je njegov udarac obranio, potom je u idućem Dnamovom napadu glavom izvadio loptu iz Osjekova gola i onda nakon jedne gužve koju je izazvao Sandro Kulenović - požutio.

Mierezu je to treći žuti karton, zbog toga će morati propustiti dvoboj na Rujevici protiv Rijeke.

Mogli su možda domaćini i do pobjede, Matković je u 98. minuti pobjegao u kontru, uspio i pucati pored istrčalog Nevistića, ali Theophile-Catherine omeo ga je tek toliko da u odlučujućem trenutku izgubi korak pa je lopta završila pored Dinamova gola.

OSIJEK - DINAMO 1:1

OSIJEK: Malenica, Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić, Nejašmić, Jugović (46. Prekodravac), Cokaj (90+1 Brlek), Bukvić (81. Matković), Mierez, Pušić (83. Mkrtčjan)

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer (81. Kulenović), Theophile-Catherine, Perković, Mišić, Sučić (58. Ademi), Kaneko (58. Špikić), Baturina, Hoxha (69. Brodić), Petković

Osijek - Dinamo 1:1 (Bukvić 26/Kulenović 90+4)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.