ROBERT KOMEN PORUČUJE

Ne želim vjerovati da suci namjerno griješe

Utorak, 04. rujna 2012. 10:24 Napisao  Marko Babić

Mi kao Udruga prvoligaša ne možemo bježati, niti mislimo zatvarati oči nad cijelom situacijom, rekao je Komen

Pogreška suca Igora Križarića u utakmici Rijeke i Hajduka ponovo je uzburkala duhove. Sudačke pogreške nižu se iz kola u kolo, Marin Brbić, predsjednik Hajduka, obratio se Udruzi prvoligaša, na čelu koje je Robert Komen, dopredsjednik Rijeke, tražeći da se Udruga i sudačka organizacija očituju od sudačkim pogreškama.

- Dopis Hajduka nismo zaprimili, ništa službeno nije stiglo. Vidio sam na određenim portalima taj dopis, ali nama ništa nije još došlo. Za takvu korespondenciju ipak treba pričekati da dobijemo spomenuti dopis, ustvrdio je Robert Komen, predsjednik Udruge prvoligaša.

- Što se tiče sudačkih pogrešaka nitko ne bježi od njih. One su registirane od strane tijela koja su za to zadužena, ali i mi kao Udruga prvoligaša ne možemo bježati, niti mislimo zatvarati oči nad cijelom situacijom, rekao je Komen.

- Stav Udruge je da odluke i procjene moraju donositi meritorna tijela, dakle sudačka organizacija. Ali, ponavljam Udruga ne namjerava gledati na drugu stranu od cijele situacije, treba hladne glave sjesti i prodiskutirati i analizirati sve što se dogodilo. Mi ćemo u srijedu imati sastanak i onda će se znati više. Najvažnije da se ne histerizira, već da se pronađu sistematska rješenja. Recimo, napraviti jednu dobru analizu cijele situacije, dodao je Komen.   

- U svakom slučaju, ponavljam, ne bježimo od odgovornosti, greške su se dogodile, one su registrirane, mislim da se u srijedu sastaje i sudačka komisija, rekao je Komen koji odbija bilo kakvu pomisao da su sudačke pogreške namjerne.

- Ne želim vjerovati u to. I u trenutku kada se odigrala utakmica u Osijeku, istaknuli smo da treba inzistirati na tome da svi klubovi budu jednako tretirani, zaključio je Robert Komen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.