SPLIĆANI ŽESTOKO REAGIRALI

Suđenje u Zadru bilo je na razini četvrte lige!

Ponedjeljak, 27. svibnja 2013. 19:44 Napisao/la  SC

Prije nekoliko tjedana rekli su nam "ako vam bude trebala pobjeda, bolje vam je da uopće ne putujete", kaže Trogrlić

Vostvo RNK Split tjedan je otvorilo tiskovnom konferencijom na kojoj su predstavnici kluba ukazali na brojne sudačke pogreške i nepravilnosti koje su se događale za vrijeme posljednje utakmice sa Zadrom na Stanovima.  Prvi je riječ uzeo trener Goran Sablić koji nije mogao slobodno govoriti na tiskovnoj konferenciji iza utakmice na Stanovima zbog čega je istu napustio.

- Kao što i sami znate digla se bura nakon ove utakmice, međutim ja kao trener želim prvenstveno pričati o igri naše momčadi. Svi u klubu možemo biti ponosni igrom koju je naša momčad prikazala u zadnjoj utakmici, momci su ostavili srce na terenu, bili smo blizu prolaza u Europu, ali nažalost nismo uspjeli. Događaji koji su se zbili u tih 90 minuta pali su teško meni kao sportašu, teško mi je o tome pričati, ali jednostavno ne možemo zatvoriti oči na neke stvari jer smo očekivali da će sve biti regularno. Mislim da se drugo poluvrijeme efektivno igralo nekih 30 minuta, stvari koje su događale u drugom dijelu nemaju mjestu u našem nogometu i Prvoj HNL. Svi se moramo potruditi da se nešto slično ubuduće ne događa, može se ne ući u Europu, može se izgubiti utakmica, ali to se treba dogoditi na častan i pošten način. Ja bih se zahvalio treneru Ferdi Milinu što je osudio rasističke ispade navijača prema Belleu. Moram reći da je bilo puno tih malih popratnih stvari koje ostavljaju gorčinu. Ponovit ću još jednom, hvala našim momcima, smatram da klub u njima ima perspektivu, te da na ovoj ekipi može graditi temelje buduće momčadi, otvorio je dušu trener "crvenih" nakon prospavane noći.

Novinari su ga upitali je li ikada u karijeri doživio ovakvu situaciju kao igrač?

- Nisam ovo doživio nikada, gledao sam slične utakmice u trećoj i četvrtoj ligi, žalosti me sve to. Nismo imali jednake šanse kao drugi, možemo mi pričati o cijeloj našoj sezoni i o tome zašto nismo iskoristili svoje prilikeprije, ali nitko nam ne može oduzeti pravo da tražimo svoju poštenu šansu. Svi klubovi imaju svoje ciljeve, ali trebaju ih ostvariti na pošten način, zaključio je Sablić.

Sportski direktor Splita Tonći Bašić se osim na jučerašnju utakmicu, osvrnuo i na cjelokupnu sezonu "crvenih".

- Iza nas je jedna uspješna sezona, vidimo na kraju da su ispala tri kluba koja su se godinama držala u HNL-u, mi smo pak pokazali jednu stabilnost i promovirali smo nekoliko dobrih i kvalitetnih igrača koji su svojim igrama privukli pozornost brojnih inozemnih klubova, kazao je Bašić, a zatim je prokomentirao i suđenje u Zadru.

Treba reći da su čelnici Splita jučer bili blizu odluke da zbog navedenih događaja napuste teren, no odustali su od tog poteza.

- Razmišljali smo o tome, ali tako bi vjerojatno najviše naštetili sami sebi, a i dalje smo vjerovali da možemo ostvariti pobjedu, kazao je glasnogovornik kluba Jerko Trogrlić.

On je nakon utakmice imao i verbalni okršaj s direktorom Zadra Josipom Bajlom koji nije dopustio trener Splita Goranu Sabliću da iznese svoje viđenje na tiskovnoj konferenciji.

- Rekao sam neke stvari zbog kojih žalim, ali Goran jučer nije mogao slobodno govoriti, pobunio sam se protiv toga i kazao neke stvari koje nisam trebao. Time sam ponizio sam sebe jer to je tamo ekipa koju očito ništa ne dira, dodao je Trogrlić, te iznio još nekoliko zanimljivih detalja.

- Još prije nekoliko tjedana u Koprivnici smo dobili signale za ovo što će se događati danas. Rekli su nam "ako vam bude trebala pobjeda u zadnjem kolu protiv Zadra, bolje vam je da uopće ne putujete tamo". Ali opet smo se tješili da možda možemo kroz igru izboriti pobjedu, no očito smo bili u krivu. Srećom, postoje snimke koje sve zorno prikazuju. Jednostavno, ovo je bio nivo četvrte lige, to su stvari koje nas brinu, nije ovdje priča o Zadru i nama, niti samo o ovoj utakmici. Radi se o regularnosti prvenstva, od brojnih nepravilnosti, pa do situacije s Lokomotivom koja će se tko zna kako rasplesti. Uspjeh našeg kluba neće definirati jedna ili dvije europske utakmice, stvar je u tome što nemamo razloga vjerovati da će se nešto pomaknuti na bolje, a nova sezona dolazi vrlo brzo. Ovo je postao obrazac ponašanja, jučer se to dogodilo Hajduk, danas nama i Interu, završio je Trogrlić ovu priču.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.