Teza da Dinamo ima bolju momčad od Rijeke na ljestvici izvjesno neće zaživjeti prije 33. kola!

Ponedjeljak, 08. travnja 2024. 10:46 Napisao/la  Igor Vranić

Uz napomenu da Rijeka ove sezone jedino nije pobijedila Dinamo, sve upućuje da se presudna utakmica za titulu prvaka igra u 33. kolu

Teza da Dinamo ima bolju momčad od Rijeke na ljestvici izvjesno neće zaživjeti prije 33. kola!
Foto: HNK Rijeka/Facebook

Rijeka je u 29. kolu očekivano pobijedila (1:0) Hajduk čime su se ostvarile prognoze s početka drugoga dijela sezone, sedam kola prije kraja prvenstva borba za titulu prvaka svela se na obračun Rijeke i Dinama.

Budući da Dinamo treba odigrati zaostalu utakmicu 5. kola, tek od 31. kola ljestvica će pokazivati realni odnos između Rijeke i Dinama.

Što se tiče Hajduka, vodeća momčad nakon prvoga dijela sezone u nastavku je u 10 utakmica osvojila manje (14) bodova od Lokomotive i Osijeka.

Klub koji vode navijači i Marko Livaja još jednu sezonu završio je naricanjem nad vlastitom sudbinom, srećom da je predsjednkk HNS-a Marijan Kustić bio dovoljno hrabar dovesti strane suce.

Tri zadnje utakmice utakmice Hajduka sudili su Nijemac, Talijan i Rumunj, ispada da je HNS međunarodnom ekspertizom trebao dokazati koliko je Hajduk slab ove godine.

Hajduk je nakon 29. kola postao riječka prošlost ove sezone, igrači Rijeke odradili su pobjedu u ambijentu koji je bio daleko bolji od nogometa, sada se okreću Dinamu u borbi za dva trofeja.

Uz napomenu da Rijeka ove sezone jedino nije pobijedila Dinamo, sve upućuje da se presudna utakmica za titulu prvaka igra u 33. kolu na Rujevici.

Teza da Dinamo ima bolju momčad od Rijeke na ljestvici izvjesno neće zaživjeti prije 33. kola!

Evo rasporeda utakmica Rijeke i Dinama do kraja sezone:

30. kolo:
Gorica - Dinamo
Istra 1961 - Rijeka

5. kolo:
Dinamo - Varaždin

31. kolo:
Rijeka - Gorica
Lokomotiva - Dinamo

32. kolo:
Varaždin - Dinamo
Lokomotiva - Rijeka

33. kolo:
Rijeka - Dinamo

34. kolo:
Varaždin - Rijeka
Dinamo - Osijek

Finale kupa:
Dinamo - Rijeka

35. kolo
Slaven Belupo - Dinamo
Osijek - Rijeka

Finale kupa:
Rijeka - Dinamo

36. kolo:

Rijeka - Slaven Belupo
Dinamo - Rudeš

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.