RIJEKA - ZADAR Nimalo lagodna utakmica protiv nabrijane momčadi Igora Štimca

Nedjelja, 15. ožujka 2015. 12:27 Napisao/la  I. V.

Kantrida (17): Rijeka - Zadar.  U pet utakmicu u nastavku prvenstva Zadar (7) je osvojio više bodova nego Rijeka (6) 


Nogometaši Rijeke od 17 sati na Kantridi igraju utakmicu protiv Zadra što bi u ne tako davnim vremenima navijačima bio poziv na jači pucački trening. Nakon poraza (0:1) od Lokomotive u zadnjem kolu i niza rezultata bez pobjede od utakmice protiv Hajduka, utakmica protiv Zadra za igrače Rijeke nije nimalo lagodna. Posebice zbog trenera Igora Štimca, koji je igrače Zadra sigurno uvjerio da danas neće izgubiti. Atmosfera oko kluba je pozitivna, razloga za pretjeranu nervozu ne bi trebalo biti, međutim akumulacija negativnih rezultata u svlačionici djeluje poput tempirane bombe. Znaš da će eksplodirati kad-tad!

Rijeka ne igra loše, koncepcija i kvaliteta jamče razinu igre koja odskače od hrvatskog prosjeka, ali su rezultati ispodprosječni. Brojke sve govore, u pet utakmicu u nastavku prvenstva Zadar (7) je osvojio više bodova nego Rijeka (6)! Trener Matjaž Kek od prve utakmice ovoga dijela sezone ima isti problem, momčad ne igra djelotvorno kada mora igrati na tzv. postavljene obrane. Takve se obrane u pravilu probijaju pojedinačnom kvalitetom ili na mišiće, što ove sezone u pravilu izostaje.

Budući da Kek nije mijenjao osnovni koncept igre kojim je jesenas pobjeđivao Feyernoord i Standard, probleme u igri protiv daleko slabijih protivnika lako je locirati. Glavni problemi moraju se rješavati početkom idućeg prijelaznog roka, do tada je važno sačuvati pozitivnu atmosferu i pokušati izvući maksimum. Samo 6 osvojenih bodova u pet utakmica blizu je minimuma!

Trener Zadra  u današnjoj utakmici računa na igrače (Gabrić, Pušić, Okechukwu...), koji su došli na posudbu iz Rijeke. Štimac je prvi trener kojemu Rijeka u međusobnim utakmicama na dispoziciju stavlja svoje igrače. Do sada igrači Rijeke na posudbi u drugim klubovima (Osijek, Zadar) nisu smjeli igrati protiv matičnog kluba.

Dosta se toga u nastavku ove sezone promijenilo na Kantridi...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.