SIMON ROŽMAN Postali smo momčad, mislim da su igrači koji ne igraju shvatili situaciju

Petak, 13. prosinca 2019. 14:47 Napisao/la  SC

Ni jednu riječ nitko od stručnog stožera nije rekao o sljedećoj utakmici, fokusirani smo samo na utakmicu protiv Varaždina, kaže trener Rijeke

SIMON ROŽMAN Postali smo momčad, mislim da su igrači koji ne igraju shvatili situaciju
Foto: Andrej Turina

 Nogometaši Rijeke u subotu (15) igraju zadnju utakmice ove godine pred svojim navijačima, protivnik je momčad Varaždina koja se grčevito bori za ostanak.

Momčad Rijeke utakmicu protiv Varaždina čeka u pozitivnom ozračju nakon pobjede protiv Istre 1961, Simon Rožman proslavio je prvu pobjedu na Rujevici u svom mandatu:

- Bilo je lijepo nakon utakmice protiv Istre 1961, bitno je kako je do toga došlo, nije se to dogodilo samo po sebi. Potekli su tjedan igrači bili izuzetno fokusirani da opet svi skupa nakon utakmice gledamo vatromet. Neće biti lako, igramo protiv vrlo organiziranog protivnika. Ako pogledate rezultate Varaždina, vidjet ćete da su to sve bili tijesni porazi, sve na gol razlike. Vrlo su čvrsti u bloku, imaju dobru tranziciju. Mi se ne želimo zadovoljiti time što smo do sada napravili, igrači su svjesni da sve što rade dobro moraju ponavljati kroz utakmice. Mislim da sada imamo sadržaj igre koji na nešto sliči, ne živi se od prošlosti. U zadnjoj utakmici pred svojim navijačima ove godine moramo napraviti sve na terenu da pobjedimo. Igrači su sami uvidjeli da nas navijači podržavaju ako se bore za svaku loptu, mislim da sada igrači rade jedan za drugoga, postali smo momčad, a onda kvaliteta nije upitna. Nadam se dobroj utakmicu u dubroj atmosferi i da se na kraju opet pjeva, kaže Rožman

Andrijašević se vraća u momčad:

- Gorgon je dobio bolni udarac u rebra, nije sto posto spreman. Slična situacija je s Halilovićem, koji je dobio jaki udarac u mišić. To su dva problema koja imamo, ali imamo dovoljan broj igača koji mogu odraditi ono što se od njih očekuje. Kvržić se vratio u proces i na raspolaganju je za utakmicu. Konkurecija postoji, svi igrači znaju u kojemu smjeru idemo, igraju oni koji najbolje rade i najviše pokazuju an terenu, tu nema nikakve filozofije. Mislim da su igrači koji ne igraju shvatili situaciju, da nema ljubomore, svi rade najbolje što mogu. Svaki igrač ima svoju kvalitetu, od svakoga igrača htio bih vidjeti pomak u svim segmentima tako da u utakmici ovisimo o sebi, a ne o protivniku, priželjkuje Rožman.

U primislima je utakmice protiv Dinama u srijedu:

- Ni jednu riječ nitko od stručnog stožera nije rekao o sljedećoj utakmici, fokusirani smo samo na utakmicu protiv Varaždina. Dvaput smo igrali pritiv njih, naše su utakmice završile tijesnim rezultatima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.