PRVA HNL

Rijeka ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u gostima ove sezone

Subota, 25. studenog 2023. 17:04 Napisao/la  SC

Rijeka prvo poluvrijeme utakmice odigrala izrazito nadmoćno, pobjedu osigurala početkom drugoga dijela neobičnim pogotkom varaždinskog stopera

Rijeka ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u gostima ove sezone
Foto: HNK Rijeka/Facebook

Prva HNL - 16. kolo

VARAŽDIN - RIJEKA 0:2

Stadion Varteks. Gledatelja 1818

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Banda (13), 0:2 Škaričić (53-ag)

Žuti kartoni: Jelenić, Postonjski (Varaždin), Grgić, Čabraja, Banda (Rijeka)

VARAŽDIN: Zelenika, Škaričić (59 Banovec), Jelenić, Pellumbi, Vukčević, Pilj (59 Pelcar), Postonjski, Boršić, Mitrovski (87 Capone), Drožđek (74 Domjanić), Šego (74 Vugrinec)

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Mitrović, Dilaver, Čabraja, Selahi (83 Galešić), Banda (63 Hodža), Fruk, Janković (75 Petrovič), Yansane (63 Grgić), Ivanović (75 Obregon)

Nogometaši Rijeke ostvarili su u Varaždinu najuvjerljiviju pobjedu u gostima ove sezone, nije bila toliko uvjerljiva rezultatski koliko je riječka momčad djelovala autoritatvno tijekom cijele utakmice.

Željko Sopić utakmicu je morao igrati bez dvojice reprezentativaca (Pjaca, Pašalić) na pozicijama bočnih napadača, za razliku od prethodnih utakmica pojačao je središnji blok dvojicom defenzivnih veznjaka (Selahi, Banda).

Rijeka je prvo poluvrijeme utakmice odigrala izrazito nadmoćno, posebice je intezivno igrala prvih pola sata, okomitom pas-igrom stalno je stvarala latentne opasnosti.

U 13. minuti Selahi je zaustavio pokušaj domaće momčadi da izađe iz zadnje trećine, odigrao je Fruku koji je vanjskom stranom kopačke elegantno pogodio Bandu na ulasku u kazneni prostor, Zambijac je okomito ušao iz drugoga plana, s lotpom je izašao ispred Zelenike i mirno pogodio mrežu - 0:1.

Pogodak je dodatno opustio igrače Rijeke, koji su počeli igrati najbolje minute na utakmici.

U 16. minuti Čabraja je iz slobodnog udarca loptu preko živog zida poslao u gredu, u 21. minuti Fruk nije dobro zahvatio loptu na 14 metara od vratiju nakon Selahijeva dodavanja, u 27. minuti Ivanović je ušao zdesna u kazneni prostor, Zelenika je nogom skrenuo loptu u bližem kutu, u 35. minuti Ivanović je vješto u zraku primio dugačko ubačenu loptu kraj Pellmubija, ciljao je suprotni kut i pogodio vratnicu, u 38. minuti opet je Ivanović zaprijetio udarcem ulasku u kazneni prostor.

Sve to bile su situacije koje su lako mogle završiti pogocima.

Rijeka bi prvo poluvrijeme u oba smjera odigrala besprijekorno da u 28. minuti domaćini nisu brzo ušli u zadnju riječku trećinu preko lijevog boka, Drožđek je precizno prizemno odigrao Šegi, koji je jedinoj izglednoj prilici za domaćina poslao loptu visoko preko gola, kada je ispred njega stajao samo Labrović.

Varaždin je drugačije počeo igrati drugo poluvrijeme, stala je domaća momčad visoko na polovicu gostiju, preuzela je inicijativu i primila neobičan pogodak iz praktično prvog ulaska riječke momčadi u završnicu.

Ubacio je Fruk zdesna, Škaričić je ničim izazvan u padu glavom s 13 metara poslao u svoju mrežu tehnički savršenim udarcem, koji pristoji vrhunskim napadačima iz liga petica - 0:2.

Nakon što je povećala vodstvo riječka je momčad očekivano počela igrati opreznije, momčad Varaždina stekla je zbog toga prednost u posjedu lopte, ali tijekom cijeloga poluvremena nije stvorila ni jednu izglednu priliku.

Jako je dobro riječka momčad zatvarala prilaze besposlenom Labroviću, nemoćno je djelovala varaždinska momčad u pokušajima da kroz pas-igru pronađe prolaz do Labrovića.

Nije u drugom dijelu Rijeka igrala u napadu poduzetno kao do odmora, zadnjih pola sata mirno je odradila treću pobjedu u gostima, puno mirnije nego što se moglo očekivati u utakmici protiv momčadi Varaždina, koja je prije utakmice protiv Rijeke na svom travnjaku doživjela samo poraz od Hajduka u neizvjesnoj utakmici do kraja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.