PRVA HNL

Rijeka iz četvrtog pokušaja pobijedila Slaven Belupo

Ponedjeljak, 01. svibnja 2023. 20:01 Napisao/la  SC

Momčad Sergeja Jakirovića prema pobjedi je usmjerio Prince Obeng Ampem, koji je Rijeku doveo u vodstvo nakon samo 37 sekundi igre

Veldin Hodža
Veldin Hodža Foto: HNK Rijeka

Supersport Prva HNL, 32. kolo

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:3

Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja:

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Ampem (1), 0:2 Hodža (20), 1:2 Krstanović (47), 1:3 Frigan (79)

Žuti kartoni: Zekić, trener (Slaven Belupo), Goda (Rijeka)

SLAVEN BELUPO: Sušak, Soldo, Kocijan, Božić, Martinaga, Mudražija, Mioč, Bosec, Hoxha (77 Talys), Crnac (46. Perošević), Manaj (46. Krstanović)

RIJEKA: Labrović, Goda, Galešić, Smolčić, Veiga (75. Krešić), Banda (75. Selahi), Hodža, Djouahra, Liber (61. Janković), Ampem (61. Grgić), Frigan (84. Obregon)

Nogometaši Rijeke iz četvrtog su pokušaja uspjeli ostvariti prvu pobjedu protiv Slaven Belupa ove sezone, momčad trenera Sergeja Jakirovića rutinski je odradila dvoboj u Koprivnici i novim trobodom se vratila na treće mjesto Prve HNL.

Rijeka je povela već nakon 37 sekundi igre, Smolčić je uputio jednu loptu koja je išla u zadnju liniju Slaven Belupa, Božić i Sušak nisu se uspjeli dogovoriti tko će na nju ići, što je iskoristio Ampem, došao prvi do lopte i poslao je u mrežu – 0:1.

U 11. minuti udarac je okušao Djouahra, ali silovit udarac nije bio precizan.

Rano vodstvo gostiju potpuno je umrtvilo utakmicu na njezinom otvaranju, Riječani su bez problema kontrolirali sve domaće pokušaje, taman su se nogometaši Slaven Belupa počeli buditi, a uslijedio je novi – šok.

Igrala se 20. minuta kada je Sušak po drugi put morao po loptu u mrežu, Banda je iz slobodnog udarca iskosa s desne strane izravno tukao na vrata, neugodan udarac Sušak je uspio obraniti, na loptu je prvi natrčao Frigan i vratio je u sredinu, a u gužvi u petercu najbolje se snašao Veldin Hodža i pospremio loptu za svoj prvijenac u riječkom dresu – 0:2.

U 30. minuti Banda je lijepo pronašao Frigana, koji iz okreta tuče silovito preko gola.

Jedinu prigodu u prvom dijelu domaća momčad imala je u 42. minuti, Božić je tukao glavom nakon kornera, ali je Labrović, kao i mnogo puta ove sezone, bio spreman za taj pokušaj.

Tek što je lopta krenula s centra Ivan Krstanović smanjio je rezultat svojim 123. pogotkom u HNL-u.

Mudražija je pronašao Boseca na desnoj strani, ovaj ubacio za Krstanovića, koji je preciznim udarcem svladao riječkog vratara Labrovića – 1:2.

Domaćini su krenuli po izjednačenje, ali Riječani su odbili taj prvi nalet Zekićeve momčadi  

U 68. minuti iz udarac je iz slobodnjaka okušao Martinaga, ali u njemu nije bilo preciznosti.

U 70. minuti sjajan je posao napravio Grgić na desnoj strani, povratnom loptom potražio je Niku Jankovića, ali njegov udarac nije bio precizan, dvije minute kasnije glavom je pokušao Frigan, ali niti to nije bilo dovoljno precizno.

Napadi Rijeke plodom su urodili u 79. minuti, sjajnom loptom Hodža je u prostoru pronašao odličnog Grgića, koji je pak loptu proslijedio na nogu Matije Frigana, koji je svojim 13. pogotkom ove sezone potvrdio novu pobjedu Rijeke, prvu protiv Slaven Belupa ove sezone.

U trećoj minuti sudačke nadoknade još su jednom domaćini pokušali nešto promijeniti, Tomislav Božić okušao je udarac s ruba kaznenog prostora i zatresao vratnicu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.