RIJEKA - SPLIT (18) Mogu li oslabljeni gosti iznenaditi rasterećenog domaćina?

Srijeda, 29. travnja 2015. 11:18 Napisao/la  SC

Volio bih vidjeti Rijeku još rastrčaniju i lepršaviju nego protiv Istre, posebno u kreaciji, gdje smo u nekim utakmicama bili robovi nervoze i linija kretanja koje se meni nisu sviđale, kaže trener Rijeke Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke večeras od 18 sati na Kantridi protiv Splita igraju utakmicu u kojoj imaju samo jednu obvezu: igrati nogomet koji je najbolja preporuka navijačima. U većem dijelu utakmice protiv Istre nogometaši Rijeke igrali su lepršavi nogomet kojemu su aplauzi s tribina bili najbolja ocjena za umjetnički dojam. Split nije Istra, ali:

- Ništa se bitno nije promijenilo od utakmice protiv Istre, nema nekih posljedica što se tiče ozlijeđenih igrača i kazni. Protiv Splita će igrati manje-više ista momčad, koja je igrala protiv Istre. Možda obavimo jednu, dvije promjene. S nekim sam stvarima u utakmici protiv Istre bio zadovoljan, volio bih sada vidjeti u kontinuitetu kako reagiraju neki igrači. Očekuje nas protivnik pun samopouzdanja, koji najavljuje bitku na Kantridi, protivnik koji je ostvario plasman u finale Kupa. Mene ipak više zanima kakvu ćemo Rijeku vidjeti. Volio bih vidjeti Rijeku još rastrčaniju i lepršaviju nego protiv Istre, posebno u kreaciji, gdje smo u nekim utakmicama bili robovi nervoze i linija kretanja koje se meni nisu sviđale. Igramo na Kantridi, razmišljamo samo o sebi i o tome da napravimo još jedan iskorak što se igre tiče. Rekao sam da sam zadovoljan pristupom protiv Istre, volio bih da Kantrida bude puna bez obzira što je srijeda, kaže trener Matjaž Kek.


Trener Splita Zoran Vulić danas ne može računati na Rugaševića, Rocu, Ibriksa, Ercega, Mrkonjića, upitni su nastupi rovitih Glavine i Blagojevića. Splitska momčad igra sve bolje kako se približava kraj sezone, u pravilu su težak protivnik za Rijeku (2 remija, 1 poraz) i sigurno neće ustuknuti na Kantridi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.