RIJEKA SLAVI TITULU Generacija igrača koja zna kako se nogomet igra na sigurno

Nedjelja, 21. svibnja 2017. 10:05 Napisao  I. V.

Momčad Rijeke cijelu sezonu ponaša se u skladu s Altmanovom izrekom: igrati na sigurno isto je kao ne igrati


Nogometaši Rijeke večeras (19) igraju utakmicu koja treba promijeniti klupsku povijest. Ako Dinamo pobjedi u Osijeku, Rijeka će postati prvak  pobjedom protiv Cibalije.

Razlika u kvaliteti između Rijeke i Cibalije toliko je velika da se igrači kluba koji se bori za ostanak teško mogu oduprijeti pozitivnoj energiji na Rujevici.

Osim toga Cibalia dolazi bez Matije Mišića, Edija Baše, Josipa Tomaševića, Ivana Zgrablića, Tomislava Čuljka... Uz dužno poštovanje prema njima, većina prosječnih navijača Rijeke nemaju pojma tko večeras neće igrati za Cibaliju.   

- Rijeka je apsolutni favorit, najvjerojatnije budući prvak Hrvatske. Međutim, moja očekivanja su u smjeru da naši igrači prikažu pravi i kvalitetan pristup utakmici, a nakon 90 minuta ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti pokvariti feštu na Kvarneru. Remi bi bio senzacija, nešto više od nas pravo čudo. Bitno je samo da odigramo dobro i da se ne osramotimo. Veseli nas pun stadion, svakom igraču je to pravi doživljaj, uostalom zbog tih punih tribina se i igra. S naše strane najvažnije je da pristup igri bude puno bolji u odnosu na onaj u Zagrebu protiv Dinama, a pogotovo u prvom poluvremenu te utakmice, kaže trener Cibalije Mladen Bartolović.

Bojazan da bi Cibalia mogla pokvariti pripremljeno slavlje nije realna ako se zanemari  pretpostavka da je u sportu sve moguće.

Naravno da je u nogometu sve moguće kada se igrači povode za otrcanim poštapalicama, ali ova momčad Rijeke cijelu sezonu ponaša se u skladu s Altmanovom izrekom: igrati na sigurno isto je kao ne igrati.

Slavni redatelj najbolje je u jednoj rečenici osmislio večerašnju proslavu titule prvaka generacije igrača Rijeke, koja zna kako se nogomet igra na sigurno.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.