Igor Bišćan: Da smo kompletni i u punoj formi, možda bismo imali manje bodova!

Ponedjeljak, 01. travnja 2019. 16:48 Napisao/la  SC

Igrači su postali grupa koja se naučila natjecati iako mislim da po pitanju natjecateljskog nogometa i svijesti o natjecanju imaju puno prostora za napredak, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan i Vojko Obersnel
Igor Bišćan i Vojko Obersnel Foto: screenshot

Rijeka u utorak (19) na Rujevici igra protiv Slaven Belupa:

- Nastavlja se niz bitnih i zahtjevnih utakmica za nas. Pobjeda u Kranjčevićevoj omogućila je da smo se u pozitivnoj atmosferi spremali za ovu utakmicu, svjesni samo da imamo veliku šansu pred našom publikom osvojiti nova tri boda. Znamo da igramo protiv momčadi koja je posebno nezgodna na gostovanjima, koja je doslovno bila tvrd orah za sve protivnike. Znamo da ćemo morati biti jako dobri da bismo pobijedili. Slaven je tvrda i čvrsta momčad, koja je prema mojem mišljenju trebala biti uz četiri momčadi koje se bore za europska mjesta, koja odskače od momčadi iz donjega dijela ljestvice. Momčad su ujednačene kvalitete, nitko se ne može pohvalti da ih je lakokćom pobijedio, kaže trener Rijeke Igor Bišćan.

Rijeka se na ljestvici odmaknula od konkurenata u borbi za drugo mjesto:

- Hajduk izgleda kao najozbiljnija prijetnja u borbi za drugu poziciju, ali treba očekivati da će Osijek izaći iz krize. Mi moramo biti koncentrirani na sebe. U Ligi 10 četiri kluba bore se za drugo mjesto, pa svako drugo kolo praktično igraš protiv izravnog konkurenta. Bodovi osvojeni u tim utakmicama više vrijede. Kriza u par utakmica može te dovesti u sasvim drugačiju situaciju. Mi se trenutačno nalazimo u dobroj stuaciji, ali u idućih nekoliko dana igramo dvije utakmice i lako se možemo naći u problemima. Niti smijemo, niti ćemo olako pristupiti bilo kojoj utakmici. Mi se pred svaku utakmicu moramo maksimalno spremiti, a na kraju ćemo zbrajati bodove, naglašava Bišćan.

Tradicija je na strani Rijeke, Slaven Belupo nije pobijedio u 26 zadnjih utakmica:

- Ništa to ne znači! Nije Rijeka u Zagrebu pobijedila Lokomotivu više od 800 dana pa se ta tradicija srušila! Tradicije se ruše svakog dana i ako o tome razmišljaš prije utakmice, na pogrešnom si putu, kaže Bišćan.

Rijeka postojano osvaja bodove iako se teško prisjetiti kada je Bišćan zadnji put imao na raspolaganju sve stožerne igrače:

- Da smo kompletni i u punoj formi u kakvoj smo bili na kraju prošle godine, možda bismo sada imali manje bodova! U nogometu je teško prognozirati! Vjerojatno bismo bolje igrali, što ne znači da bismo imali više bodova. Ovako neki igrači praktično sa stola za tretmane ulaze u momčad što povlači niz drugih problema o kojima ne pričamo. Takvim igračima treba duže vremena da uđu u formu, jer nemaju bazu. Problemi se rješavaju od utakmice do utakmice, dosta igrača igra pod tabletama. U takvim situacijama nove se ozljede mogu puno lakše dogoditi nego kada rasporedimo opterećenja. Taman kada se netko vrati, dugoga izgubimo! Dobro je da smo priključili klince, koji nisu previše igrali, ali su pomogli u pravim trenucima, podnijeli su teret koji će i dalje nositi. Sigurno da smo daleko od optimalne forme! Glavni razlog zbog kojega smo tu gdje jesmo je što dečki daju sve od sebe, žrtvuju se, postali su grupa koja se naučila natjecati iako mislim da po pitanju natjecateljskog nogometa i svijesti o natjecanju imaju puno prostora za napredak. Na dobrom smo putu, rezultati nam daju za pravo. Naravno da bih volio da sam u Kranjčevićevoj imao spremnog Čolaka i da je Tomečak mogao igrati pola sata... Tako je, kako je! Ne treba previše razmišljati o tome ako ne možemo ništa puno promijeniti. Ne možeš u Kranjčevićevu ili Koprivnicu ići uvjeren da ćeš osvojiti bodove, mogli smo izgubiti obje utakmice. Ali kada se pametno natječeš, onda u svakoj utakmici imaš šansu. Mi smo u svakoj utakmici imali šanse zahvaljujući načinu na koji razmišljamo. Mora se priznati da imamo i malo sreće, ali sreća se mora zaslužiti, smatra Bišćan.

I na kraju o rosteru tek toliko da se zna da će u zapisniku sigurno biti 18 igrača:

- Ostaje sve isto kao prije Lokomotive, vraćaju se Acosty i Lepinjica. Lončaru se dogodio novi problem, koliko ozbiljno ne znamo još. Nije bezazleno, dogodilo se baš u nezgodnom trenutku, zaključuje Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.