RIJEKA - S. BELUPO Matjaž Kek: Gorgon još nije fizički spreman onako kako bih želio

Petak, 26. kolovoza 2016. 18:59 Napisao/la  SC

Razmišljamo o sebi, o tome kako potvrditi pobjedu u Jadranskom derbiju i kako da u stanku zbog nastupa reprezentacija uđemo u pozitivnoj seriji, kaže Kek


Nogometaši Rijeke u subotu (21) na Rujevici igraju protiv momčadi Slavena Belupa. Momčad iz Koprivnice ove sezone doživjela je bitne promjene, otišlo je nekoliko važnih igrača (Ejupi, Ozobić, Jambor...), ostale su neugodne uspomene na prošlu sezonu i poraz u polufinalu Kupa;

- Apsolutno!, ponovio je Kek s vremenskim odmakom da je najteži poraz na klupi Rijeke doživio u Koprivnici.

- Sve o tome kao smo prolazili zadnje vrijeme s njima u prvenstvu i kupu napisat ćete sami, pa ću to preskočiti. Slaven je zanimljiva momčad s brzim i vižljastim pojedincima, morat ćemo odigrati organizirano. Bez obzira koliko prikupljamo informacije o Slavenu, središte svega je priprema naše momčadi. Razmišljamo o sebi, o tome kako potvrditi pobjedu u Jadranskom derbiju i kako da u stanku zbog nastupa reprezentacija uđemo u pozitivnoj seriji. Znamo da na čeka težak protivnik vrijedan poštovanja, ali igramo kod kuće i jedino razmišljamo kako doći do novih bodova. Slaven u svakoj utakmici igra na svoj prepoznatljiv način, gaje pas igru, traže dubinu... Ako nisi koncentriran i ne vršiš stalni pritisak na igrača s loptom, možeš imati problema što smo mi previše puta doživjeli, kaže Kek.

Stanje u momčadi je sljedeće:

- Ikić i Šofranac nisu u kombinacijama, vidjet ćemo kakvo je stanje s Gavranovićem. Trenirao je, ali je daleko od toga bi mogao izdržati cijelu utakmicu. Probleme je imao Bezjak, Handžić je dobio udarac... Vidjet ćemo na zadnjem treningu kakvo je stanje, za takve utakmice trebaju samo sto posto spremni igrači. Vraća se Maleš! Gorgon je registriran, konkurira za momčad, ali njegova fizička sprema još nije onakva kakvu bih ja želio. Na Grobniku je odigrao jedno poluvrijeme, kroz dozirane treninge prokušat ćemo ga što prije približiti prvoj momčadi, govori Kek koje su novinari naveli na komentar europskih nastupa Dinama i Hajduka:

- Čestitam Dinamu na prolasku, velika je stvar dvaput zaredom ući u Ligu prvaka. Šteta za Hajduk! Najteže je na onakav način ispasti! Ali, do jučer sam navijao za sve hrvatske klubove, sada su mi svi ljuti protivnici, zaključuje Kek.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.