RJEKA POBIJEDILA HAJDUK

Nediljko Labrović obranio Marku Livaji penal u 96. minuti

Nedjelja, 05. veljače 2023. 19:49 Napisao/la  SC

Rijeka do 84. minute vodila 2:0, a onda su za Hajduk dosuđena dva kaznena udarca nakon intervencija VAR-a

Ampem i Nediljko Labrović
Ampem i Nediljko Labrović

Prva HNL - 20. kolo

HAJDUK - RIJEKA 1:2

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 15.000

Sudac: Ante Čulina (Zagreb)

VAR sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

Strijelci: 0:1 Ampem (65), 0:2 Frigan (84), 1:2 Livaja (89-11m)

Žuti kartoni: Frigan, Janković (Rijeka)

HAJDUK: Sentić, Awaziem, Simić, Melnjak, Lovrencsics (72 Kalinić), Pukštas, Grgić (72 Fossati), Sahiti (54 Mikanović), Krovinović, Mlakar (64 Benrahou), Livaja

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Dilaver, Galešić, Vukčević, Selahi, Hodža, Janković (79 Liber), Ampem (79 Grgić), Marin (88 Goda), Frigan (88 Obregon)

Rijeka je u derbiju 20. kola pobijedila Hajduk u dramatičnoj završnici utakmice na Poljudu!

Rijeka je do 84. minute vodila 2:0, a onda su za Hajduk dosuđena dva kaznena udarca.

Prvo je u 87. minuti Kalinić pao u kontaktu s Hodžom, Livaja je smanjio na 2:1.

U 93. minuti Hajduk je dobio drugi kazneni udarac nakon kontakta Galešića i Livaje ispruženim nogama, uključila se VAR soba, Labrović je u 96. minuti obranio Livaji kazneni udarac i sačuvao pobjedu.

Jakirović je na trećem uzastopnom gostovanju ostvario drugu pobjedu na klupi Rijeke nakon remija u Osijeku.

Trener Rijeke počeo je u utakmicu protiv Hajduka s Ivanom Smolčićem na desnom boku, Alen Grgić ostao je na klupi. Trener Rijeke odlučio se za čvršći defenzivni blok na desnoj stani što bila jedina promjena u odnosu na standardni sastav.

Trener Leko počeo je utakmicu s trojicom stopera (Awaziem, Simić, Melnjak), Lovrencsics i Sahiti igrali su na bokovima, središnji trokut činili su Pukštas, Grgić i Krovinović.

U prvom dijelu igralo se suzdržano i obostrano, Hajduk je očekivano pokazivao nešto veću inicijativu, Rijeka se očekivano odlučila za nešto zatvoreniju varijantu s brzim izlascima s time da je nekoliko puta kroz posjed lopte pokazala da ne bježi od nadigravanja ni na Poljudu.

Nakon što se visoko podignula riječka obrana, Hajduk je u 9. minuti stvorio višak na desnoj strani, Krovinović je ostao sam na lijevoj strani, Ampem je zakasnio zatvoriti, Labrović je dohvatio ne baš jako upućenu loptu s 15 metara.

Bila je to prva i najbolja prilika Hajduka do odmora, Mlakarov (21) udarac iskosa zdesna za Labrovića je bila rutinska vježba.

Marin (37) je ušao slijeva u kazneni udarac i uputio prvi riječki udarac u okvir vratiju, lopta je završila let ravno u Sentiću.

U sudačkoj nadoknadi Rijeka je dočekala svoju priliku!

Točnije, dvije prilike u istoj akciji, Sentić je dvaput bio na pravom mjestu.

Frigan je prvo ušao zdesna u kazneni prostor, kraj Sahitija je loptu prizmeno poslao u suprotni kut, vratar Hajduka iskazao se reakcijom.

Lopta se odbila i stigla do Jankovića na drugoj strani kaznenog prostora, pokušaj plasiranog udarca s 14 metara završio je u Sentićevu rukohvatu.

U drugom dijelu ništa se pristupima nije promijenilo, jedina promjena u igri riječke momčadi bila je bura: Rijeka je drugi dio igrala protiv jakoga vjetra.

Nije smetalo!

U 55. minuti Mikanović je ubacio zdesna, Lovrencsics je ostao sam na drugoj vratnici, promašio je vrata s pet metara iskosa ispred Labrovića.

Bila je to prva i zadnja izgledna prilika Hajduka u drugom dijelu iz igre.

Hajduk je još više počeo riskirati, a koliko se ponekad ne isplati riskirati pokazao je Awaziem.

U 65. minuti Marin je oteo loptu stoperu Hajduka u zadnjoj liniji, utrčao u kazneni prostor, pod pritiskom u duelu loptu je poslao u Sentića, vratar Hajduka odbio je loptu, natrčao je Ampem i zatresao mrežu - 0:1.

Pogodak je promijenio odnose, Hajduk se još više morao podignuti, Rijeka je dobila još više prostora za brze kontre.

Hajdukovi pokušaji ulaska u završnicu završavali su u riječkom bloku, riječka je momčad plijenila pažnju stabilnošću i snagom u statičnoj duel-igri, Labrović unatoč pritisku nije imao ozbiljnog posla do sudačke nadoknade.

U 76. minuti Frigan je pobjegao desnom stranom praktično od središta, nije imao snage za precizni udarac na ulasku u kazneni prostor.

Rijeka je postojano čuvala prednost prije drugoga pogotka, u 84. minuti Liber je na ulasku u kazneni prostor zdesna precizno pogodio Frigana na petercu, napadač Rijeke ušao je ispred Mikanovića i glavom poslao u mrežu - 0:2.

U 85. minuti Frigan je mogao postići četvrti pogodak u nastavku sezone, Marin je idealno slijeva pogodio mladoga napadača na desnoj strani kaznenog prostora, nije dobro reagirao.

Nakon toga središte pozornosti s igrališta se preselilo u VAR sobu!

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.