RIJEKA - ŠIBENIK Rijeka ove sezone još nije pobijedila na Rujevici, a danas igra protiv momčadi koja nije doživjela poraz na gostovanjima

Nedjelja, 18. rujna 2022. 11:46 Napisao/la  Igor Vranić

Nikakvih poveznica nema između dviju utakmica protiv Šibenika ove sezone, čak sedmorica igrača koji su pobijedili Šibenik nisu igrali protiv Hajduka 

Rijeka ove sezone još nije pobijedila na Rujevici, a danas igra protiv  momčadi koja nije doživjela poraz na gostovanjima
Foto: HNK Rijeka

Rijeka današnjom utakmicom (15) protiv Šibenika na Rujevici počinje drugi krug natjecanja u HNL-u.

Od jedine pobjede protiv Šibenika u 1. kolu na Šubićevcu, Rijeka je doživjela čak šest poraza, ostvarila je dva remija, promijenila trojicu trenera i barem pola momčadi.

U prvoj utakmici ove sezone Rijeka je pobijedila u sljedećem sastavu: Labrović, Smolčić, Krešić, Pavlović, Vukčević (Jurišić), Alvarez, Selahi, Vrančić (Obregon), Bušnja (Halilović), Ampem, Vučkić (Hodža)

U zadnjoj utakmici ove sezone odigrane na Poljudu prošlog tjedna, Rijeka je od Hajduka doživjela poraz (0:2) u sljedećem sastavu: Labrović, Galešić (Dujmović), Vlasenko, Vukčević, Ampem (Djuričin), Selahi, Hodža, Lunetta, Bušnja (Vrančić), Djouahra (Simčić), Obregon.

Budući da čak sedmorica igrača koji su pobijedili Šibenik nisu igrali protiv Hajduka u zaostaloj utakmici 2. kola, jasno je da Rijeka na početku sezone prolazi kroz turbulentno razdoblje, po mnogo čemu jedinstveno u klupskoj povijesti.

Rijeka u drugi krug natjecanja ulazi kao zadnja na ljestvici!

Trener Serse Cosmi u preostalih osam utakmica prvoga dijela sezone treba precizno odrediti kapacitete svih igrača da bi se tijekom zimske stanke mogla tzv. obaviti dopunska selekcija, od 12. studenog počinje dugačka stanka zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Stjecajem okolnosti zimska stanka u ovom prvenstvu traje duže nego što je trajala ljetna stanka između dva zadnja prvenstva, struka će imati više od dva mjeseca vremena  promijeniti mentalitet momčadi.

Da bi se promijenio gubitnički mentalitet svake momčadi mora se početi pobjeđivati, uoči današnje utakmice nitko ne može ni pretpostaviti može li Rijeka dvaput pobijediti Šibenik.

Šibenik je isto kao Rijeka ostvario samo jednu pobjedu i obrnuto od Rijeke, Šibenik je ostvario čak šest remija i doživio dva poraza.

Oba poraza Šibenik je doživio na Šubićevcu (Rijeka 0:1, Dinamo 1:2), u zadnjim dvjema utakmicama remizirao je s Osijekom (1:1) i Hajdukom (1:1).

Nikakvih poveznica nema između dviju utakmica protiv Šibenika ove sezone!

Rijeka ove sezone još nije pobijedila na Rujevici, a danas igra protiv stabilne momčadi koja ove sezone nije doživjela poraz na gostovanjima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.