Prva HNL: Rijeka ostvarila prvu pobjedu na gostovanjima bez primljenog pogotka

Nedjelja, 24. listopada 2021. 19:38 Napisao/la  SC

Murić iz slobodog udarca postigao pogodak nakon kojega se svaki vratar može samo nakloniti strijelcu, Drmić u 82. minuti nije iskoristio kazneni udarac

Slavlje u Kranjčevićevoj
Slavlje u Kranjčevićevoj

Prva HNL - 13. kolo

LOKOMOTIVA - RIJEKA 0:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 500

Sudac: Dario Bel (Osijek)

VAR sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Žuti karton: Abass (41)

Strijelci: 0:1 Murić (45+1), 0:2 Drmić (64)

LOKOMOTIVA: Nevistić, Cipetić, de Haas, Mersinaj, Miličević, Marić, Čojak, Kačavenda, Goričan (68 Kulenović), Aliyu (68 Hoxha), Dabro (74 Florucz)

RIJEKA: Zlomislić, Velkovski, Smolčić, Krešić, Ampem, Selahi (90+1 Lepinjica), Čerin, Vukčević, Murić 6,5 (67 Vuk ), Abass 5,5 (67 Vučkić ), Drmić (9+2 Obregon)

Rijeka je u Kranjčevićevoj ostvarila prvu pobjedu na gostovanjima bez primljenog pogotka, treću uopće bez primljenog pogotka nakon što je u prvim dvjema utakmicama na Rujevici pobijedila Goricu i Istru 1961 s identičnim rezultatima (2:0)!

Pobjeda protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj ostvarena je zahvaljujući jako dobro organiziranoj igri riječke obrane i dvama vrhunskim potezima Roberta Murića i Josipa Drmića.

Trener Goran Tomić utakmicu je počeo zatvorenije u rasporedu s trojicom stopera i dvojicom defenzivnih veznjaka (Selahi, Čerin), nije bilo kreativaca (Vučkić na klupi, Pavičić izostao...), nakon dužega razdoblja složio je radnu momčad...

U prvom dijelu Rijeka je igrala neobično suzdržano za momčad koja je u zadnjim utakmicama plijenila pozornost atraktivnim rezultatima, ovog puta Tomić je očito igru podredio pozitivnom rezultatu.

Strpljivo je Rijeka čekala i dočekala veliku priliku, u 24. minuti Murić i Ampem stvorili su višak na desnoj strani, Ampem je idealno odigrao Abassu, koji je potpuno van forme!

S deset metara Abass je loptu poslao preko vratiju u najboljoj prilici do odmora.

Ako se izuzmu dvije prijetnja (Drmić 10, Murić 16), ništa konkretno Rijeka nije učinila u napadu.

Bilo je važnije da Lokomotiva u prvom dijelu praktično nije uputila ozbiljan udarac prema Zlomisliću, dvaput su na početku (Goričan 2, Dabro 8) domaćini zaprijetili prije nego što se riječka obrana stabilizirala, bez pogreške je riječka momčad zatvarala prilaze Zlomisliću.

Kada u momčadi imaš nogometne majstore poput Murića, treba samo biti strpljiv da dočekaš  pogodak.

U sudačkoj nadoknadi Murić je iz slobodnog udarca prebacio "živi zid" i loptu poslao u gornji lijevi kut nemoćnog Nevistića - 0:1!

Murić je postigao pogodak nakon kojega se svaki vratar može samo nakloniti strijelcu!

U nastavku utakmice riječki se pristup nije promijenio, Lokomotiva je umalo slučajno izjednačila nakon gužve u prekidu, Čerin je loptu izbacio s gol-crte.

U drugom dijelu sva domaća nastojanja da probiju riječki blok izgledala su kao udaranje u bijeli zid.

Svi udarci Lokomotive (6/4) u vrata dogodili su se u kontroliranim uvjetima, a onda je svakom vrataru lakše intervenirati.

Pokušaj izvana (Dabro 73) bio je lako predvidljiv, jedino je Hoxha (65) ostao sam iz Krešićevih leđa nakon ubačaja zdesna, glavom je loptu poslao prema Zlomisliću u najboljoj prilici za domaćine na utakmici.

Prilika se dogodila nakon što je Drmić u 64. minuti udarcem sa 18 metara efektno postigao pogodak tako da je lopta malo okrznula de Haasa u bloku - 0:2.

U 81. minuti Cokaj je igrao rukom, sudac je pokazao na bijelu točku nakon intervencije VAR-a, a Drmić je s bijele točke loptu poslao u gredu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.