Zoran Zekić: Vijesti o problemima Rijeke trebale bi za nas biti samo dodatni razlog za mobilizaciju

Subota, 16. ožujka 2019. 22:50 Napisao/la  SC

Uvijek igramo na pobjedu, ali decidirano tvrditi kako u Rijeku dolazimo samo po tri boda bilo bi bahato i neodgovorno najavljivati, kaže trener Osijeka

Zoran Zekić
Zoran Zekić Foto: Lario Tus

 

Rijeka u nedjelju (17.30) igra protiv Osijeka oko kojega ne vlada dobra atmosfera, trener Zoran Zekić pod najvećim je pritiskom:

- Svi smo svjesni koliko je važna ta utakmica. Prije svega na bodovnom planu, ali i na psihološkom. Kada bismo ostvarili pozitivan rezultat, na stanku bismo otišli zadovoljni i lakše bismo se pripremali za nastavak sezone. Vijesti o problemima koje ima Rijeka trebale bi za nas biti samo dodatni razlog za mobilizaciju. Uostalom, tek kad vidimo zapisnik, znat ćemo koliko im igrača nedostaje. Uostalom, znali smo se i mi u prošlosti suočavati s takvim problemima pa smo se izvukli na dobar način iz njih. Moramo se postaviti kako treba, što ovog proljeća nije često bio slučaj. S obzirom na vrijednost tih bodova i mogućnosti koje nam eventualna pobjeda nudi, nemamo nikakvog opravdanja, a još manje razloga za kukavički pristup, kazao je Zekić i naglasio sljedeće:

- Uvijek igramo na pobjedu, ali decidirano tvrditi kako u Rijeku dolazimo samo po tri boda bilo bi bahato i neodgovorno najavljivati. Sudar je to drugog i trećeg na terenu drugog, pa koliko god se priča kako u derbijima nema favorita, to nije uvijek tako. Ne želim se razmetati velikim riječima, samo želim da na terenu izgledamo kao ozbiljna momčad. Ne trebam podsjećati kako nas je Rijeka jesenas kao nitko nadigrala u Osijeku. Ta utakmica nam treba biti primjer kako ne trebamo igrati. U fazi smo prvenstva kada svaki bod ima golemu vrijednost, a ne trebam naglašavati koliko bi pobjeda bila značajan korak prema osvajanju drugog mjesta, rekao je Zekić za Glas Slavonije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.