Rijeka odigrala najbolju utakmicu na turniru i nadmoćno osvojila Atlantic Cup

Utorak, 07. veljače 2017. 19:17 Napisao/la  SC

Finalna utakmica: Rijeka - Jablonec   3:0. Rijeka je većim dijelom utakmice izgledala kompaktno u bloku, brzo u protoku lopte i transformaciji... Onako kako je izgledala većim dijelom jesenskog dijela sezone


Nogometaši Rijeke osvojili su Atlantic Cup nakon što su u finalu uvjerljivo pobijedili (3:0) češki Jablonec.

Rijeka je u finalu odigrala najbolju utakmicu na turniru, posebice u drugom dijelu, kada se mreža iza vratara Hrubyja triput zatresla.

 Ne umanuje dobar dojam činjenica da je trener Zdeněk Klucký u drugom dijelu promijenio previše igrača da bi momčad Jabloneca mogla održati tonus  iz prvoga dijela, kada je djelovala puno stabilnije.

 Rijeka je većim dijelom finalne utakmice izgledala kompaktno u bloku, brzo u protoku lopte i transformaciji... Onako kako je izgledala većim dijelom jesenskog dijela sezone.

Koliko je igra Rijeke bila stabilna ukazuje podatak da Prskalo tijekom cijele utakmice nije ozbiljno intervenirao.

U 78. minuti Jablonec je jedini puta spletom okolnosti stvorio  izglednu priliku, Mihalik nije dobro reagirao u otvorenoj poziciji za udarac.

A najbolju priliku za pogodak Jablonec nije realizirao u 85. minuti iz prekida, Povazanec je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

Na drugoj strani bilo je opasno od prve do zadnje minute, vratar Hruby bio je daleko najbolji igrač Jabloneca.

U 5. minuti Gavranović je propustio realizirati najbolju priliku prvoga dijela.

Vješto je Gavranović izmaknuo pažnji češkoj obrani, Andrijašević je osjetio trenutak i prebacio zadnju liniju, Gavranović je izašao pred Hrubyja i preslabo udario loptu.

Minutu kasnije Andrijašević je zamalo bio sporiji od vratara Jabloneca na kraju akcije koja je slutila pogodak.

Nakon ubačaja iz kuta u 18. minuti Gorgon je tehnički zahtjevnim udarcem glavom loptu s 12 metara u luku poslao u gredu.

Ne bi vratar Hruby ništa mogao učiniti da je lopta poletjela nekoliko centimetara niže...

Rijeka je u prvom dijelu stajala dovoljno čvrsto da kontrolira razvoj utakmice protiv vrlo dobro organizirane momčadi Jabloneca, koja je pokleknula odmah na početku drugoga dijela.

Vešović je nakon odmora ušao u igru i u petnaestak minuta stvorio više problema češkoj obrani nego cijeli riječki napad u prvom dijelu.

U 50. minuti Gorgon je prošao lijevom stranom, loptu je uzduž vratiju prizemno poslao na drugu stranu, natrčao je Vešović i vratio u sredinu, gdje je Gavranović u padu loptu iz blizine skrenuo u mrežu - 1:0.

Andrijašević  (53), Bradarić (58) i posebice Vešović (66, Hruby brani)  propustili su uvećati gol-razliku u razdoblju najbolje igre.

U 70. minuti Črnic je sjajno gurnuo okomitu loptu iza leđa češke obrae,  Gorgon je pravodobno uletio u prazni prostor i istrčao s loptom pred Hrubyja.

Vrata češke momčadi nije imao šanse u bliskom susretu  s najboljim igračem turnira, Gorgon je mirnio poentirao - 2:0.

U 79. minuti dogodio se povezani prijenos lopte zdesna na lijevo kao u rukometu: Vešović, Mišić i Črnic je ostao sam na vrhu kaznenog prostora...

Precizno upućena lopta završila je u lijevom kutu češkog vratara - 3:0

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Šofranac, Elez, Zuta (84 Matić), Mišić (84 Ćanađija), Bradarić, Andrijašević (63 Črnic), Matei  (46 Vešović), Gorgon, Gavranović (78 Maleš)

JABLONEC: Hruby, Masopust, Hubschman, Pernica, Zeleny (63 Mihalik), Pospišil (68 Travnik), Jiraček (68 Kubista), Diviš (68 Jankovič), Mehanović (63 Považanec), Hanousek, Doležal.

Finalna utakmica Atlantic Cupa: Rijeka - Jablonec   3:0 (Gavranović 50, Gorgon 70, Črnic 79)

Standings provided by Sofascore