PRVA HNL

Rijeka na Rujevici doživjela poraz od novog prvoligaša

Subota, 27. kolovoza 2022. 23:08 Napisao/la  SC

U 73. minuti Pavlović isključen nakon što je skrivio kazneni udarac, Fausto Budicin debitirao na Rujevici porazom

Mateo Pavlović
Mateo Pavlović

Prva HNL - 7. kolo

RIJEKA - VARAŽDIN 1:2

Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 3721

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

VAR sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

Strijelci: 1:0 Djouahra (47), 1:1 Teklić (74-11m), 1:2 Kolarić (87)

Žuti kartoni: Pavlović (42), Teklić (48), Banovec (67), Selahi (88), Jurišić (90+3)

Crveni karton: Pavlović (73, drugi žuti karton)

RIJEKA: Labrović, Grgić (80 Smolčić), Krešić, Pavlović, Jurišić, Selahi, Vrančić (77 Hodža), Halilović (65 Bušnja), Ampem, Djouahra (64 Obregon), Vučkić (77 Galešić)

VARAŽDIN: Zelenika, Kolarić, Jelenić (61 Škaričić), Stolnik, Brekalo (55 Urata), Belcar, Teklić, Brodić (90+3 Perić), Vugrinec (55 Posavec), Peco (61 Banovec), Šego

Rijeka je dobila novi bolni udarac!

Fausto Budicin debitirao je na Rujevici porazom (1:2) u utakmici protv novog prvoligaša iz Varaždina, koji je došao u Rijeku bez nekoliko standardnih igrača.

U prvom poluvremenu Rijeka je opet domonstrirala napadačku nemoć!

Do odmora Rijeka je najbolju šansu imala nakon ubačaja iz kuta, kada je Pavlović (42) loptu glavom poslao kraj vratiju.

Debitant Grgić više je u napadu napravio do odmora nego Solano u svim utakmicama do sada, dvaput je (17, 28) je pripremio obećavajuće situacije: Vučkić je u prvoj zamalo zakasnio na petercu, u drugoj su Ampem i Halilović jedan drugoga omeli u pokušaju udarca.

Gosti su igrali hrabro, očito je da momčad novog prvoligaša nije imala respekta prema momčadi koja je osvojila manje bodova, nekoliko su puta opasnije ušli u završnicu, u 31. minuti Šego je zaobišao Labrovića i iskosa zdesna pogodio vanjski dio mreže u najboljoj prilici u prvom dijelu.

Drugi dio počeo je ohrabrujuće, Rijeka je napokon postignula pogodak.

U 47. minuti Vučkić je primirio loptu u kaznenom prostoru, vratio prizmeno Djouahri, koji je s ruba kaznenog prostora precizno loptu poslao u daljnju vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:0.

Pogodak je prema svim pravilima mentalne tvorbe trebao osloboditi pritiska igrače Rijeke, međutim nakon desetak minuta Varaždin je dignuo ritam u potrazi za pogotkom.

U 56. minuti Brodić je ostao u otvorenoj poziciji za udarac, Labrović je sjajno reagirao.

Kako je vrijeme prolazilo, gosti su izgledali sve goropadnije, u zraku se osjećao pogodak u mreži Rijeke...

U 71. minuti Brodić je ušao u kazneni prostor, Pavlović je uklizao i rukom u padu pokupio loptu, VAR se uključio, a sudac Čuljak isključio Pavlovića zbog drugoga žutog kartona.

Teklić je staloženo izveo kazneni udarac - 1:1.

Rijeka je s igračem manje nastavila opreznije igrati, zatvorio se Budicin u namjeri da barem sačuva bod.

Nije Varaždin izgledao toliko nadmoćno da bi se mogao naslutiti novi riječki poraz, u 85. minuti Ampem je nakon prekida glavom pokušao izvesti nešto što je trebalo biti udarac prema vratima.

I onda je do izražaja došla mentalna nemoć riječke momčadi, dogodila se reakcija tipična za igrače kojim je netko izmaknuo travu pod nogama!

U 87. minuti Kolarić je u zadnjoj trećini prihvatio odbijenu loptu, utrčao u kazneni prostor, gurnuo loptu s(p)retno kroz noge neodlučenom Krešiću, istrčao pred Labrovića i pogodio mrežu - 1:2.

Fotogalerija Andrej Turina

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.