KRIVCI ZA NEREDE

Rijeci 100.000, Hajduku 200.000 kuna kazne

Petak, 04. listopada 2013. 16:44 Napisao/la  HNS

 Propusti domaćina ne mogu opravdati postupanje gostujućih navijača, objašnjava Vlajčević

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda i bakljade navijačkih skupina na utakmici 11. kola Rijeka-Hajduk.

Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog težine nereda kaznio je HNK Rijeka novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna.

U obrazloženju odluke disciplinski sudac posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica. Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na slijedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne odnosno kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja.

NK Zadar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, a GNK Dinamo u iznosu od 10.000 kuna zbog ubacivanja nekoliko baklji od strane navijačke skupine BBB u teren za igru na utakmici Zadar-Dinamo.

Odluke će biti konačne nakon isteka roka od 8 dana u kojem klubovi mogu podnijeti žalbe Komisiji za žalbe Prve HNL.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.