RIJEKA - ISTRA 1961 Matjaž Kek: Znam da bi mnoge jako peklo kada bi protiv Istre došlo šest tisuća ljudi!

Petak, 16. prosinca 2016. 20:38 Napisao/la  SC

Daleko je do kraja sezone, ali sviđa mi se da razmišljaju o nama! Malo je tko na početku sezone očekivao da ćemo u ovom razdoblju govoriti o Rijeci koja igrom dominira u HNL-u, govori Kek


Rijeka u subotu od 17.15 sati počinje igrati zadnju utakmice polusezone, koja će ostati upisana u klupskoj povijesti kao najuspješnija u HNL-u.

 Bio bi sportski grijeh protiv Istre 1961 upropastiti proslavu jesenskog prvaka na Rujevici:

- Uvijek su lokalni derbiji nešto posebno. U zadnjem kolu čeka nas momčad koja je u zadnjim utakmicama na gostovanjima dobro igrala, ostvarila je dobre rezultate u Maksimiru i u Zaprešiću. U momčadi Istre igra nekoliko igrača koji su igrali u Rijeci, što će za njih biti dodatni motiv. Mislim da njihov mogući inat ne može biti veći od naše želje da pobjedom na zimsku stanku odemo u pozitivnom ozračju. Naš je jedini cilj ostvariti pozitivan rezultat svjesni  da nas čeka zahtjevna utakmica. Otpao je Ćanađija, trenirali su Gavranović i Crnic, al je mala vjerojatnost da će netko od njih biti u kadru. Gavranović se više boji nego što ima stvarni problem, ali meni je to normalno. Virozni su bili Mitrović i Maleš, koji će biti sposobni igrati. Matei je trenirao i na njega ozbiljno računam za ovu utakmicu, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Iako u gradu ne vlada euforija, ova je momčad Rijeke zaslužila da se od polusezone oprosti pred punim tribinama na Rujevici.

- Svima nam je želja da stadion bude pun, atmosfera u zadnjoj utakmici jako je bitna. Moramo odigrati pravu utakmicu zbog navijača i ljudi oko kluba, koji su stvorili pozitivnu atmosferu. Što se tiče navijača, skoro 3000 bilo je u Maksimiru protiv Dinama,  stvarno smo zaslužili da nam pomognu. Ponosan sam na sinergiju koju smo stvorili tijekom jeseni, igrači su zaslužili ovakav odnos navijača. A dobro znam da bi mnoge jako peklo kada bi protiv Istre došlo šest tisuća ljudi! Zato bismo mi u svlačionici željeli upravo to, naglašava Kek.

Mišić: Dokazali smo da smo čvrsti
- Naš je cilj oprostiti se od navijača pobjedom. Dolazi nam neugodna momčad, koja je odigrala nekoliko dobrih utakmica, sigurno se u subotu nećemo prošetati Rujevicom.          Sigurno da nas motiviraju različiti komentari, dokazali smo da smo čvrsti. Pozivam navijače da u subotu napune Rujevicu i da skupa proslavimo jesenski naslov, kaže Josip Mišić.


Ako Kek kao trener može biti na nešto ponosan, onda je to karakter momčadi sastavljenoj od igrača koji tijekom cijele sezone ni jednom nisu zatajali u pristupu. Nema razloga da protiv Istre bude drugačije:

- U ovakvim utakmicama vidi se karakter igrača, koji već razmišljaju o stanci, a igramo utakmicu koja može puno toga usmjeriti tijekom stanke iako smo osigurali prvo mjesto. Zato sam rekao igračima da razmišljaju samo o igri, da daju sve od sebe kao što su davali tijekom sezone. U tom slučaju ću kao trener biti zadovoljan, a rezultat uvijek može odrediti jedna pogreška ili genijalni potez nekog igrača, govori Kek.

Momčad se dobro nosi s medijskim i inim pritiscima, u zadnjem razdoblju zaredale su provokacije o tome da Rijeka vrši pritisak na suce:

- Mene to ne zamara! Rekao sam da sam prošao slično u Mariboru tijekom borbe za titulu prvaka. Shvaćamo to kao folklor, a normalno da ćemo dignuti glas kada smatramo da je to potrebno,  ali mislim da nitko na kraju ovakve polusezone ne može reći da Rijeka stvara pritisak kroz medije. Ako netko misli da tražimo alibi, neka misli! Bespredmetno je govoriti o tome! Samo neka tuku po nama! Mi ćemo odgovoriti na naš način, na igralištu! Jedino to od igrača tražim. Ali ako me netko pljuje preko medija, sigurno ću mu vratiti, neću šutjeti. Daleko je do kraja sezone, ali sviđa mi se da razmišljaju o nama! Malo je tko na početku sezone očekivao da ćemo u ovom razdoblju govoriti o Rijeci koja igrom dominira u HNL-u, govori Kek.

Malo je čudno kada za momčad koja je osvojila čak 86 posto bodova netko kaže da neće dugo izdržati, jer ne može pobjeđivati u serijama:

- Na nama je da treniramo i igramo što bolje, a ne da razmišljamo tko će koliko dugo izdržati u prvenstvu. Dok igrači budu imali ovakav odnos prema treninzima, nemamo se čega bojati. A uvijek će se odigrati jedno loše poluvrijeme kao u Splitu ili Koprivnici, što je normalno. Ne možeš u svakoj utakmici biti perfektan,  ali veći dio ove sezone nije bilo nikakvih problema pa vjerujem da će igrači tako igrati i protiv Istre. Ja sa sve više gušta dolazim na treninge,  pričam s igračima o tome da razmišljaju samo o bitnim stvarima, a to je kvaliteta igre. Prema mojem mišljenju, igrači su trkački i taktički sezonu odradili vrhunski, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.