RIJEKA - ISTRA 1961 Matjaž Kek: Zadnja utakmica ima drugačiji značaj zbog plemenite geste, a nas zanima rezultat

Petak, 13. svibnja 2016. 20:52 Napisao/la  SC

Nakon utakmice igrači će odmah dobiti slobodno, imat će dosta vremena za rekuperaciju tijekom dvadesetak dana odmora, kaže Kek

Nogometaši Rijeke i Istre u subotu (17) igraju zadnju utakmicu na Rujevici ove sezone. Utakmica nema natjecateljsku draž, ali ima plemenitu namjenu. Prihod s utakmice namjenjen je sanaciji vodotornja u Vukovaru:

- Zadnja utakmica ipak ima drugačiji značaj zbog plemenite geste, a naravno da nas zanima rezultat. Imamo problema s kadrom, za utakmicu otpadaju Močinić i Bradarić zbog kartona i Gavranović, koji je sezonu završio zbog ozljede. Postoji mogućnost da će još neki igrači dobiti odmor, što otvara mogućnost drugim igračima da dobiju veću minutažu. Tko će koliko igrati ovisi o tome s kojim ćemo kadrom raspolagati. Nitko od duže ozlijeđenih igrača nije trenirao ozbiljno, kaže trener Matjaž Kek.

Za većinu igrača utakmica protiv Istre zadnja je obveza:

- Nakon utakmice igrači će odmah dobiti slobodno, imat će dosta vremena za rekuperaciju tijekom dvadesetak dana odmora. Igrači pod terapijom nastavljaju raditi, prije svih tu su Lešković, Matei i Gavranović, mladi Bajić i Gerard moraju puno raditi da bi bili spremni za početak priprema koje počinju 9. lipnja, zaključuje Kek.

Pobjedom protiv Istre ova momčad može postati najuspješnija po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni otkada je trener Matjaž Kek. Na kraju sezone velikih očekivanja bilo bi dobro ostvariti barem zadnje očekivanje.

Standings provided by Sofascore