Igor Bišćan: Teško je predvidjeti bilo što, Istra 1961 je najbolje parirala Dinamu

Četvrtak, 28. veljače 2019. 15:03 Napisao/la  SC

Heber nije spreman dati maksimum. Činilo se da je mišić zdrav i da može podnositi napore, ali su kasniji pregledi pokazali da treba biti oprezan, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: screenshot

Rijeka i Istra 1961 u petak od 18 sati na Rujevici igraju utakmicu 23. kola:

- To je specifična utakmica koja ima dodatnu draž, utakmice između dvaju protivnika u zadnjem razdoblju bile su vrlo nepredvidljive i zanimljive. Teško je bilo predvidjeti rasplete, posebice na Rujevici. Moramo prihvatiti ulogu favorita na terenu, pozicija na ljestvica ukazuje da računamo na tri boda. Istovremena znamo da Istra 1961 može napraviti puno problema ako se neke stvari na terenu ne odrade maksimalno. Tako ćemo se spremiti i vjerujem da ćemo na kraju slaviti. Teško je definirati momčad Istre 1961, disciplinirani su, u stanju su namučiti bilo koga. Najbolji dokaz je da su najbolje parirali Dinamu u ovom dijelu prvenstva. Dosta su brzi i pokretljivi, činjenica je da malo zabijaju golova što znači da nisu efikasni. Teško je predvidjeti bilo što, utakmica će biti teška zbog njihove nepredvidljivosti, a to što primaju malo golova ukazuje da ćemo se morati potruditi da bismo zabili, kaže trener Rijeke Igor Bišćan.

Što se tiče sastava, najvažnije da znati da se Punčec vraća u momčad i da Heber još uvijek ne može igrati iako je počeo ozbiljnije trenirati čim je završio kineski prijelazni rok:

- Heber nije spreman dati maksimum. Činilo se da je mišić zdrav i da može podnositi napore, ali su kasniji pregledi pokazali da treba biti oprezan. Njegov subjektivni dojam je da bi bilo prerano igrati. Nadamo se da će se situacija popraviti idući tjedan. Tomečakova ozljeda se malo odužila, on je bolje i čekaju se nalazi da vidimo pod kojim opterećenjem može početi trenirati. Esovala neće biti dva, tri tjedna, pregled je pokazao ozbiljna oštećenja u zglobu, zaključuje Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.