PRVA HNL

Rijeka i Šibenik odigrali utakmicu bez pogodaka

Nedjelja, 18. rujna 2022. 17:09 Napisao/la  Igor Vranić

Ni jedna momčad ove sezone u utakmicama protiv Rijeke energetski nije izgledala slabije od Šibenika u prvom poluvremenu

Marco Djuričin
Marco Djuričin Foto: Screenshot

Prva HNL - 10. kolo

RIJEKA - ŠIBENIK 0:0

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja 3371

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6,5

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Žuti kartoni: Mesa (24), D. Pavlović (42), M. Matić (45), Hodža (45+2), Delić (47), Dolček (65),  Vukčević (79), Alvarez (82), Perić (86),  Selahi (89), B. Matić (89), Krešić (90+4)

RIJEKA: Labrović -, Krešić 5,5, Vlasenko 5,5, Vukčević 5,5, Grgić 5, Selahi 5, D. Pavlović 5,5 (58 Djouahra -, 82 Simčić -), Ampem 6, Hodža 5 (81 Alvarez -), Obregon 5, Djuričin 5 (66 Vučkić -)

ŠIBENIK: Rogić 7, Mesa 5,5 (43 Kvesić 5,5), M. Matić 6, Perić 6, Arai 5,5, Salomon 5,5 (90+2 Skorup -), B. Matić 5,5, Mina 6, Čanadi 5 (52 Čop 5), Rak 5 (52 Dolček 5), Delić 5 (87 Franco -)

U 94. minuti Rijeka je imala sportske sreće da je osvojila bod!

Lopta se u gužvi u kaznenom prostoru odbila ispred Dolčeka, koji je udarcem s 9 metara pogodio lijevu Labrovićevu vratnicu.

Šibenik u sudačkoj nadoknadi nije iskoristio jedinu izglednu priliku, pa je utakmica završila bez pogodaka.

Obojica su trenera igrali su s trojicom braniča u zadnjoj liniji, Cosmi nastavlja praksu prethodnika, od vrhunskog lijevog braniča (Vukčević) pokušava stvoriti prosječnog stopera.

Napad su predvodili Obregon i Djuričin, na bokovima su igrali Grgić i Ampem, najbolji igrač Rijeke ove otužne jeseni.

Rijeka je počela bojažljivo igrati s puno tzv. pomoćnih i povratnih dodavanja, strah od pogrešaka igrači Rijeke polako su prevladali zahvaljujući podršci s tribina i uočljivoj nemoći protivnika.

Ni jedna momčad ove sezone u utakmicama protiv Rijeke energetski nije izgledala slabije od Šibenika, ni u jednoj utakmici igrači Rijeke nisu lakše dobivali duele, ni u jednom poluvremenu ove sezone Rijeka nije stvorila više izglednih šansi..,

Što to vrijedi kada Rijeka nema igrača, koji može zabiti pogodak kada s loptom kraj noge stoji na 7 metara sam od vratara, kao što je Djuričin stajao u sudačkoj nadoknadi prije nego što je loptu mlako poslao ravno u vratara.

Već u 7. minuti Djuričin je sam trčao prema Rogiću tridesetak metara zdesna, presporo je trčao da vratar Šibenika ne bi stigao pravodobno zatvoriti prvi kut, opet Djuričin (19) nije dobro reagirao nakon što su Obregon i Ampem otvorili lijevi bok.

Nakon što je petnaestak minuta kroz spori posjed lopte nešto pokušavala, šibenska momčad fizički je posutala toliko da je zadnjih desetak minuta doslovno stajala u svojoj trećini.

U napadu Šibenik ništa nije napravio, jedino je Delić (22) bio u obećavajućoj poziciji nakon što mu se lopta u gužvi slučajno odbila na nogohvat.

S druge strane Rijeka je postignula dva pogotka iz zaleđa, Obregon (26, 40) se dvaput spetljao u završnici: prvi put je sam pao, drugi put Rogić je stigao ući u udarac.

Grgić (27) nije pogodio vrata s 13 metara, kada je natrčao na povratnu loptu kao na treningu nakon što je Ampem stvorio višak na lijevoj strani, Ampem je u sudačkoj nadoknadi snažno odapeo s 14 metara, Rogić je vrhunski reagirao i (p)ostao najzaslužniji što je Šibenik sačuvao mrežu u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu Rijeka je nešto većim posjedom lopte stvorila privid pritiska, šibenska momčad zauzela je čvršći stav u središnjem bloku pa je izostala ionako jalova riječka završnica.

Strpljiva i nadasve tolerantna riječka publika svjedočila je sadržajno jednom od najslabijih poluvremena otkada se igra na Rujevici.

Toliko tehničkih pogrešaka u tako sporoj igri u tako malo vremena odavno nije viđeno u jednoj riječkog utakmici.

Najuzbudljivije je bilo, kada su se u 89. minuti igrači sukobili nakon što je Rogić ostao ležati poslije sudara s Ampemom izvan kaznenog prostora.

Rijeka u drugom dijelu nije uspjela stvoriti ni polupriliku, Ampem (77) i Selahi (83) zaprijetili su udarcima izvana tek toliko da se Rogić ne opusti,

U 95. minuti Skorup je udario po lopti s 23 metra, Labrović je prvi put na utakmici morao pokazati zašto je dobio pretpoziv izbornika Zlatka Dalića.

Fotogalerija Andro Turina

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.