DERBI KOLA

Rijeka i Dinamo odigrali neodlučeno na Rujevici

Nedjelja, 12. studenog 2023. 21:26 Napisao/la  SC

Prema dojmu rezultat je pravičan, Dinamo je bolje izgledao u prvom, a Rijeka u drugom poluvremenu

Rijeka i Dinamo odigrali neodlučeno na  Rujevici
Foto: Andro Turina

Prva HNL - 15. kolo

RIJEKA - DINAMO 2:2

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja: 8108

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 Špikić (41), 1:1 Selahi (53), 1:2 Perić (81), 2:2 Mitrović (89)

Žuti kartoni: Ivanović, Pašalić (Rijeka), Marin, Ademi, Theophile, Ristovski, Kulenović, Mišić (Dinamo)

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda (54 Čabraja), Selahi (87 Radeljić), Janković, Fruk (72 Banda), Pašalić (87 Yansane), Pjaca, Ivanović (72 Obregon)

DINAMO: Zagorac, Moharrami (66 Perić), Theophile, Ristovski, Perković, Mišić (90 Sučić ), Ademi, Baturina (75 Bulat), Špikić (65 Vidović), Kaneko (75 Marin), Kulenović

Rijeka i Dinamo odigrali su derbi 5. kola bez pobjednika na dupke ispunjenoj Rujevici.

Utakmica između dviju vodećih momčadi HNL-a bila je intezivna i uzbudljiva, obje su momčadi igrale na pobjedu, zajedno su uputile 15 udaraca u okvir vratiju (8/7 za Dinamo), ali tri pogotka dogodila su se nakon prekida.

Prema dojmu rezultat je pravičan, Dinamo je bolje izgledao u prvom, a Rijeka u drugom poluvremenu.

U 9. minuti Perković je ostao sam na drugoj vratnici nakon ubačaja iz prekida, glavom je loptu poslao kraj vratiju.

U 13. minuti Kulenović je jakim udarcem nadomak kaznenog prostora loptu poslao u Labrovića, koji je u 14. minuti iskazao visoku HNL-klasu!

Nakon nekoliko neodlučnih reakcija riječkih braniča, Perković je petom loptu gurnuo Ademiju na petercu, dvaput je kapetan Dinama uzaludno pokušao svladati Labrovića.

Furiozno je Dinamo otvorio utakmicu, nametnuo se agresivnom i bržom igrom, riječka momčad cijelo poluvrijeme nije uspjela upostaviti protok lopte, nekoliko je puta sramežljivo ušla u završnicu.

U 20. minuti Pašalić je s 22 metra uputio prvi udarac u okvir vrata Dinama, točnije pogodio je Zagorca.

U 22. minuti Pašalić je s 18 metara bio puno opasniji, lopta je prošla tik uz vratnicu.

U 41. minuti Ademi je pravodobno okomito gurnuo loptu prema Špikiću, koji je krenuo slijeva prema Labroviću nakon što je lakoćom prošao kraj Dilavera i Smolčića, napadač Dinama u kaznenom prostoru htio je odigrati Kaneku kojega je pratio Goda, VAR-analiza pokazala je da je loptu Špikiću u zaleđu idealno gurnuo Goda, Špikić je loptu samo gurnuo u praznu mrežu - 0:1.

Prvo je poluvrijeme obilovalo pretjeranom nervozom, na uzrujanim licima nekolicine igrača vidjelo se koliko je utakmica bila važna za obje momčadi.

U nastavku je riječka momčad drugačije izgledala čim je izašla na travnjak, odmah se odlučno nametnula kroz posjed lopte, visoko se podignula zadnja linija momčadi, Dinamo je veći dio drugoga poluvremena proveo na svojoj polovici, malo je toga pokazao u tranzicijama.

U 49. minuti Pašalić je zdesna odigrao prema Jankoviću, koji je loptu s 10 metara po sredini vratiju poslao ravno u Zagorca, lopta se od vratara Dinama odbila na Pjacinu glavu, nije dobro reagirao napadač Rijeke u izglednoj poziciji.

U 53. minuti Fruk je ubacio slijeva iz prekida, lopta je u "živom zidu" okrznula Moharramija i promijenila smjer idealno za Selahija, koji je ostao sam na 7 metara od vratiju i glavom loptu poslao u mrežu za delirij na tribinama - 1:1.

U 61. minuti Janković je gurnuo okomito loptu prema Pjaci, koji je uletio u kazneni prostor slijeva i loptu poslao u Zagorca.

U 63. minuti Pašalić je zdesna ušao u sredinu kaznengo prostora, snažnim udarcem loptom je napucao Ivanovića ispred Zagorca.

U 77. minuti Mišić je laktom po licu zahvatio Jankovića, prvi je žuti karton dobio u prvom poluvremenu.

Dinamo ničim u igri nije naslutio da će opet steknuti prednost.

U 81. minuti nakon ubačaja iz kuta Kulenović je bio u najviši u skoku na tzv. drugu loptu, nadivisio je Dilavera i glavom loptu sa sedam metara poslao prema vratima, Labrović je u padu odbio loptu točno prema Periću na desnoj strani, stoper Dinama nogom je loptu iskosa poslao u praznu mrežu dok je Labrović ležao na travnjaku - 1:2.

Nastavila je riječka momčad napadati, izjednačila je nakon prekida na postavljenu obranu Dinama.

U 89. minuti na lijevoj strani daleko od vratiju Pjaca je iz prekida gurnuo loptu Čabraji, koji se zaletio slobodnom lijevom stranom, precizno je ubacio u sredinu kaznenog prostora, Mitrović se pojavio na 7 metara od vratiju, iz prve je loptu nogom od grede poslao u mrežu - 2:2.

Fotogalerija Andro Turina

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.