JADRANSKI DERBI

Rijeka doživjela težak poraz na Rujevici

Nedjelja, 08. svibnja 2022. 18:53 Napisao/la  SC

Vratar Labrović triput spašavao u situacijama jedan na jedan, Drmić u 55. minuti dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača 

Josip Drmić izgubio živce...
Josip Drmić izgubio živce... Foto: HNK Rijeka

Prva HNL - 34. kolo

RIJEKA - HAJDUK 0:3

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja 7485

Sudac: Dario Bel (Osijek)

VAR sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Livaja (13-11m), 0:2 Livaja (37), 0:3 Mikanović (41)

Žuti kartoni: Krešić (13), Smolčić (73)

Crveni karton: Drmić (55, udaranje protivničkog igrača)

RIJEKA: Labrović, Solano (46 Ampem), Krešić, Velkovski, Vukčević, Čerin, Selahi (83 Vuk), Pavičić (59 Obregon), Murić (46 Smolčić), Vučkić (46 Lepinjica), Drmić

HAJDUK: L. Kalinić, Mikanović (67 Lovrencics), Elez, Ferro (46 Simić), Melnjak, Čolina (81 Biuk), Fossati, Krovinović, Grgić (68 Sahiti), Livaja, N. Kalinić (68 Ljubičić)

Nogometaši Rijeke doživjeli su težak poraz na Rujevici, Hajduk je trima pogocima u prvom poluvremenu osigurao tri boda s kojima je ostao u utrci za naslov prvaka.

Već nakon deset minuta treneri su trebali mijenjati pristupe utakmici!

U 11. minuti Krovinović je uputio loptu s distance, lopta je udarila u Krešićevu ruku koja je bila točno u ravni vanjske crte kaznenog prostora, VAR je pokazao da će Hajduk dobiti kazneni udarac ni iz čega!

Livaja je bio mirniji izvođač kaznenog udarca nego što je bio sportaš, opet je napadač Hajduka provocirao navijače Rijeke nakon što je postigao pogodak - 0:1.

Iako je otpočetka bilo uočljivo da riječka momčad ne stoji dobro u središnjem bloku, nisu stoperi bili u ishodištu problema, trener Goran Tomić ništa nije ni pokušao promijeniti u prvom dijelu utakmice.

Epilog: Rijeka je prvi put u povijesti HNL-a primila čak tri pogotka od Hajduka do odmora u jednoj domaćoj utakmici!

U 37. minuti gosti su organizirano ušli u završnicu preko lijeve strane, na kraju akcije Livaja je ostao sam na vrhu kaznenog prostora kao da je na treningu, najbliži igrač Rijeke bio je udaljen pet metara, kada je najbolji strijelac lige mirno naciljao lijevi Labrovićev kut - 0:2.

Vrhunac katastrofalne izvedbe riječka obrana ipak je dosegnula u 41. minuti, kada se momčad Hajduka točnim izmjenama probila desnim bokom, Nikola Kalinić odigrao je Mikanoviću, koji je ostao sam na 8 metara od Labrovića prije nego što je loptu poslao u mrežu uz daljnju vratnicu - 0:3.

Mogla je Rijeka teže stradati u prvom dijelu!

U 34. minuti Solano je zakasnio zatvoriti prostor iza leđa, Krovinović je pravodobno odigrao Čolini, koji je istrčao ispred Labrovića, vratar Rijeke zatvorio je bliži kut u situaciji jedan na jedan.

Jasno da ni jedan napad ne može funkcionirati u tako deprimirajućim okolnostima, najefikasnija momčad lige nije ozbiljno ugrozila vrata Hajduka.

Pokušaji (Čerin 5, Vučkić 19, 29, Drmić 45) su ipak bili samo pokušaji, vratar Kalinić nije imao posla.

Tomić je ipak reagirao nakon 0:3!

Na početku drugoga dijela promijenio je trojicu igrača i počeo igrati s trojicom stopera, drugačije je zatvorio prilaze vratima, momčad Hajduka odmah je stala na sigurnoj udaljenosti.

Čerin (48) i Selahi (51) pokušajima izvana dignuli su tenzije u gledalištu, koje se brzo splasnule na terenu.

U 55. minuti Drmić je na središtu igrališta udario Simića bez lopte, nakon što se uključio VAR, sudac je isključio Drmića.

Ovakvi incidenti u pravilu izazivaju mentalno labilni igrači, što Drmić sigurno nije! Nešto je drugo u glavama igrača očito bio problem...

Utakmica se brzo pretvorila u odrađivanje pobjede, Hajduk s igračem više nije htio srljati, zatvorio se razborito Valdas Dambrauskas.

Pokušavali su igrači Rijeke probiti gusto posloženu momčad Hajduka, Obregon (72) je jedini uspio zdesna pobjeći braničima Hajduka, lopta je prošla kraj daljnje vratnice.

U 80. minuti Ljubičić je pobjegao Smolčiću na ulasku u kazneni prostor, idealno je Sahiti odigrao napadaču Hajduka, koji je izašao ispred Labrovića!

Vratar Rijeke nogom je skrenuo loptu u situaciji jedan na jedan!

U 86. minuti Livaja je osvojio loptu između dvojice riječkih braniča, odigrao je Biuku, koji je sam po sredini gola krenuo prema Labroviću.

Treći put na utakmici Labrović je osujetio pokušaj u situaciji jedan na jedan i postao najzaslužniji da Rijeka nije doživjela još teži poraz.

U 89. minuti Vukčević se probio lijevim bokom, ubacio prizemno, Vuk je zakasnio na petercu...

Bila je to najbolja riječka prilika u nastavku utakmice!

Fotogalerija Andro Turina

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.