PRVA HNL

Rijeka pokazala kako igra kada zakažu napadači

Srijeda, 20. listopada 2021. 19:11 Napisao/la  SC

Ništa se nije promijenio u načinu igre Rijeke osim što su ovog puta individualno potpuno zakazali svi napadači osim Josipa Drmića

Josip Drmić opet postigao pogodak
Josip Drmić opet postigao pogodak

Prva HNL - 4. kolo

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:2

Stadiona HNK Rijeka. Gledatelja 2361

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

VAR sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelci: 0:1 Milićević (16), 0:2 Dabro (58), 2:1 Drmić (83)

Žuti kartoni: Escoval (26), Dabro (28), Cokaj (36), Obregon (64), Jurišić (68), Cipetić (88)

RIJEKA: Zlomislić, Escoval (46 Ampem), Krešić, Velkovski (72 Lepinjica), Vukčević, Gnezda Čerin, Liber (46 Obregon), Vučkić (62 Vuk), Murić, Abass (62 Jurišić), Drmić

LOKOMOTIVA: Nevistić, Cipetić, Mersinaj, de Haas, Milićević, Marić, Cokaj, Kačavenda, Aliyu (86 Raul), Goričan (75 Kulenović), Dabro (80 Pivarić)

Nogometaši Rijeke doživjeli su prvi poraz na Rujevici ove sezone, Lokomotiva je u zaostaloj utakmici 4. kola odnijela tri boda iz Rijeke nakon utakmice tijekom koje je riječka momčad prvi put pokazala kakav nogomet igra kada zakažu napadači.

Goran Tomić opet je previše rotirao da bi se moglo pretpostaviti kako će igrati momčad Rijeke nakon utakmice protiv Dinama, u početnoj postavi igrala su četvorica novih igrača (Krešić, Liber, Gnezda Čerin, Abass), momčad se zatvarala na potpuno drugačiji način nego u zadnjoj utakmici na Rujevici.

To je izvjesno bio razlog zbog kojega je Lokomotiva u prvom dijelu ostavila puno bolji dojam, većim dijelom poluvremena lakše su gosti ulazili u zadnju trećinu nego domaćini, uputili su više udaraca u okvir vratiju (4/1), postignuli su pogodak, ali nisu stvorili izglednije prilike.

Točnije, u 14. minuti Vukčević je neočekivano odgledao dijagonalni ubačaj slijeva, Kačavenda je zdesna ušao iza lijevog braniča Rijeke, izašao iskosa ispred Zlomislića, koji je uspio zatvoriti bliži kut.

Bila je to najbolja prilika gostiju u prvom dijelu!

Rijeka je unatoč suzdržanoj i sporoj igri stvorila tri izgledne prilike, što samo dokazuje kakav napadački potencijal ima.

U 19. minuti Abass je zamalo zakasnio na Vukčevićev ubačaja slijeva, u 26. minuti Vukčević je slijeva pogodio Čerina, po udarcu glavom s 8 metara Nevistić je nogom skrenuo loptu, u 27. minuti Vučkića je iznenadila lopta koja je prošla kroz Mersinajeve noge, presporo se okrenuo na ulasku u kazneni prostor da Cipetić ne bi stigao blokirati pokušaj.

U 44. minuti Murić je također presporo primio loptu u kaznenom prostoru u situaciji kada je ostao jedan na jedan.

Lokomotiva je prvi pogodak postignula s(p)retno, Mićijević je s lijevoga boka htio ubaciti (fotografija dolje), lopta je letjela tridesetak metara prije nego što je iznenadila Zlomislića i pogodila daljnju vratnicu od koje se odbila u mrežu - 0:1.

U drugom poluvremenu ušli su Ampem umjesto Escovala na desni bok, Obregon je zauzeo mjesto napadu umjesto veznjaka Libera, Tomić je dodatno ojačao napad i oslabio obranu.

Otvorio se prostor za brze tranzicije gostiju, koji su drugi dio utakmice proveli zgusnuti u svojoj trećini gdje su čekali prilike za kontre, odmah su nekoliko puta opasno ušli u zadnju trećinu prije nego što su povećali vodstvo.

U 58. minuti Aliyu je dvaput ubacio zdesna, oba puta Vukčević nije stigao blokirati ubačaje, drugi put je Aliyu u ravni prve vratnice pogodio osamljenoga Dabru, napadač Lokomotive iz okreta je loptu poslao u Ampema, koji je nogom skrenuo loptu u mrežu - 0:2.

Riječka obrana primila je još jedan u nizu šeprtljavih pogodaka što je inače karakteristika nestabilnih momčadi.

U nastavku susreta Tomić je promijenio način igre, pokušao je napadati u rasporedu s trojicom stopera, visoko je dignuo bokove, na kraju utakmice u vrhu napada igrao je stoper Krešić...

Ukratko, organizacijski se ništa nije promijenio u načinu igre Rijeke osim što su ovog puta individualno potpuno zakazali svi napadači osim Drmića.

U 83. minuti Vukčević je opet precizno ubacio slijeva, Drmić je u ravni prve vratnice sa 6 metara glavom loptu poslao u bliži kut - 1:2.

Osim Drmićeva pogotka, Rijeka u drugom dijelu ništa konkretno nije napravila u napadu.

Gosti su u zadnjih pola sata čak pet puta (de Haas 67, Kulenović 79, 88, 89, 92) imali izgledne prilike ranije zaključiti utakmicu, u konačnici su uputili više udaraca u okvir vratiju (7/3), dvije najbolje prilike nije iskoristio Kulenović.

U 79. minuti Kulenović je glavom loptu poslao u okvir, Zlomislić je uspio skrenuti loptu, u 92. minuti Kulenović na kraju kontre u kaznenom prostoru nije pogodio suprotni kut.

Minutu kasnije Rijeka je umalo kaznila promašaje gostiju: Cipetić je u 93. minuti blokirao Drmićev pokušaj ubačaja tako da je loptu skrenuo u gredu iznad Nevistićeve glave.

Ovog puta nije bilo ni sreće!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.