Matjaž Kek: Nama puna Rujevica mora dati energiju i koncentraciju, a ne stvoriti pritisak

Petak, 23. listopada 2015. 15:00 Napisao  Patrik Mršnik

Nema euforije, ali ima respekta prema protivniku koji nam dolazi. Uz pretpostavku da smo sposobni napraviti dobar rezultat svaki će pojedinac izvući svoj maksimum u službi ekipe, kaže Kek

U nedjelju od 15 sati na rasporedu je derbi četrnaeste dionice ovosezonske nogometne prvoligaške priče. Na Rujevicu koja se ovih dana dodatno dekorira i priprema za veliki događaj dolazi momčad Dinama, zasad još uvijek vodeća na ljestvici. Bijeli će u samo sedam dana odigrati dva susreta na europskoj razini, mnogo toga bi po pitanju pogleda na poredak s početkom studenog moglo biti jasnije.

- Jedan veliki izazov s jednim velikim motivom je ispred nas. Igramo protiv ekipe koja već dugo godina dominira u hrvatskom nogometu, koja je u dosadašnjim utakmicama Lige prvaka pokazala svoju zrelost, kvalitetu i sigurnost. Veseli nas da je naša "La Bonboniera' rasprodana i da ćemo imati podršku naših navijača. Kratko i jasno - želimo doći do bodova, rekao je Matjaž Kek.

Rijeka u prvenstvu protiv Dinama nije slavila tri godine. Danas razmišljanja o trobodu postoje, radi se na pripremi nove riječke nogometne fešte i prilike da Rijeka na ljestvici bude ispred Dinama. Ipak, do toga je put dugačak devedeset minuta, trebat će proliti mnogo znoja za rezultat protiv momčadi koja je nedavno porazila veliki Arsenal.

- Nema euforije, ali ima respekta prema protivniku koji nam dolazi. Uz pretpostavku da smo sposobni napraviti dobar rezultat svaki će pojedinac izvući svoj maksimum u službi ekipe. Imamo svoja razmišljanja u pravcu pobjede, ali to je stvar svlačionice. Nas puna Rujevica mora držati budnima, iz nje moramo crpiti energiju i koncentraciju, a ne stvarati sebi pritisak, kaže Kek.

I dodaje...

- Sve brojke o tome koliko nismo pobijedili Dinamo u prvenstvu, lijepo je to pročitati, ali mi moramo misliti na našu igru. Moramo biti sposobni i spremni izvući iz nas ono najbolje što je u nama. I mi imamo svoju kvalitetu, kaže Kek.

Trener Riječana birao je riječi o svom sljedećem protivniku, kao što to uvijek čini. Bio je gost maksimirskog stadiona u utorak kada su modri izgubili od Olympiacosa u trećem kolu Lige prvaka.

- Dinamo je jedna momčad koja pokazuje karakter i kvalitetu, oni sada igraju sa eminentnim europskim klubovima. To je za nas još veći motiv. Rijeka se sprema za protivnika koji je ove sezone pokazao drukčiji gard u Europi. Ne razmišljamo o njihovim rezultatima i o tome hoće li za nas biti posebno motivirani ili ne, kaže Kek.

Zasad je jasno da u sastavu u nedjelju neće biti Bekima Balaja. Albanski napadač i dalje osjeća posljedice udarca kojeg je zadobio u reprezentativnom susretu protiv Srbije u Elbasanu.

- Dogodit će se izvjesna rošada po pitanju mjesta u napadu zbog izostanka Balaja. U planu su mi dvije kombinacije za utakmicu. Zadovoljan sam time kako se igrači ponašaju kroz ovaj tjedan, atmosfera u svlačionici zaista je na visokom nivou, sada sve to treba prenijeti na teren. Naši navijači će nam pomoći, tako je uvijek bilo i uvijek će biti, posebno kada nam dolazi Dinamo, zaključio je trener nogometaša Rijeke.

Susret između Rijeke i Dinama započinje u nedjelju od 15 sati, svi će raspoloživi ulazi biti otvoreni dva sata ranije, stoga iz kluba apeliraju na navijače da na svoja mjesta dođu što ranije kako bi nakon prolaska svih sigurnosnih kontrola mogli pravovremeno stići na utakmicu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.