RIJEKA - DINAMO Daniel Šarić: Rijeka za pobjedu protiv Dinama mora preuzeti više rizika

Petak, 23. listopada 2015. 10:56 Napisao  I. V.

Rijeci utakmicu puno znači, jer ima priliku preskočiti Dinamo što donosi puno pozitivnih stvari, kaže Šarić 


Daniel Šarić idealan je sugovornik u najavi derbija 14. kola između Rijeke i Dinama. Šarić je najtrofejniji riječki nogometaš, većinu trofeja osvojio je u dresovima Dinama i Rijeke. U razdoblju Dinamove inačice Croatije pet puta osvajao je titule prvaka, dvaput je osvojio Kup. Kao kapetan Rijeke dvaput je podignuo uvis Rabuzinovo sunce... Šarić je izdanak riječke škole nogometa, usavršavao se u Dinamu u dresu kojega je igrao Ligu prvaka, dobro poznaje oba mentaliteta i prepoznaje trenutak u kojemu se nalaze Rijeka i Dinamo:

- Mislim da će utakmice biti otvorena, sva su tri znaka moguća. Dinamo ima bolje individualce, Rijeka igra doma i sve je moguće posebno zbog toga što je Dinamo odigrao tešku utakmicu u Ligi prvaka. Igrao je dobro protiv Olympiacosa, izgubio je utakmicu koju nije trebao izgubiti, što je psihički i fizički potrošilo igrače. Nije lako kada se onako izgubi bitna utakmica. Rijeci utakmicu puno znači, jer ima priliku preskočiti Dinamo što donosi puno pozitivnih stvari. Dinamo zbog Lige prvaka ne može biti koncentriran na HNL kao Rijeka, kaže Šarić.

Hajduk je blizu, dugo se nije dogodilo da tri kluba konkuriraju za vrh?

- Dobro da je tako, prvenstvo je vrlo zanimljivo! Rijeka nakon Dinama ide u Split, zato utakmica protiv Dinama ima posebnu težinu. U ova dva, tri kola puno se toga može rasplesti na vrhu iako ne mislim da je prvenstvo time gotovo. Daleko je do kraja sezone, ali ako Rijeka pobjedi Dinamo, počet će se događati puno pozitivnih stvari.

Rijeka igra drugačije nego prošlih sezona?

- Rijeka više nema individualaca kakvi su Kramarić ili Benko. Osim Sharbinija nema igrača koji protivnika može iznenaditi potezom, a koliko pratim Sharbini ne igra u zadnje vrijeme... Dinamo ima puno igrača koji individalno mogu riješiti utakmicu! Rijeka kao momčad djeluje vrlo dobro, ali će za pobjedu protiv Dinama trebati preuzeti više rizika u igri. Rizik uvijek donosi određene opasnosti, ali se može isplatiti. S druge strane koncentracija mora biti maksimalna upravo zbog kvalitete Dinamovih igrača, ali Kek zna što treba napraviti...

Zanimljivo, Kek nikada nije Dinamo pobijedio u HNL-u?

- Zanimljivo je kao podatak, ali nisam pobornik statistike! Mislim da se tako dogodilo spletom okolnosti, taj podatak neće igrati veliku ulogu. Možda igrači Rijeke u utakmice ulaze s prevelikim respektom, ali ova utakmica ima veliku važnost za Rijeku...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.