MATEO BEUSAN, OKO SOKOLOVO

Spornu situaciju prepuštam sucu, govorimo o intezitetu

Ponedjeljak, 10. travnja 2017. 21:31 Napisao/la  SC

Da je sudac dosudio kazneni udarac, morali bismo stajati iza njegove odluke, kaže Beusan


Mateo Beusan prokomentirao je spornu situaciju iz 92. minute utakmice između Rijeka i Dinama (1:1), kada je Marko Lešković u kaznenom prostoru dvjema rukama gurnuo s leđa Franka Andrijaševića.

- Ovdje moramo govoti o poziciji napadača, o poziciji lopte i što je najvažnije, o intezitetu guranja igrača. Vidljivo je da igrač Dinama s dvije ruke ima kontakt s Andrijaševićevima leđima, ali ovu situaciju prepuštam sucu, jer govorimo o intezitetu. Moram isto tako reći da je sudac dosudio kazneni udarac, morali bismo stajati iza njegove odluke. Moramo mu vjerovati s obzirom kako je sudio utakmicu i kakva je kriterij imao. Naravno, volio bih znati hoće li ovakav kriterij biti do kraja prvenstva, posebice u zadnjoj utakmici u Zagrebu, kaže Oko sokolovo u HTV-oj emisiji Stadion.

Spornu situaciju komentirao je i Joško Jeličić:

- Gledajući suca Zebeca kako je sudio derbije, odnosno kako ga guraju (suci se određuju ždrijebom, op. a.), ja sam stekao povjerenje u njega. Vjerujem da je sudio ono što je vidio, za mene ovo nije kazneni udarac. Postoje nekakvi elementi, međutim intezitet nije bio dovoljan. Mislim da je sudio ono što je vidio, ulazi u skupinu sudaca kojima u startu vjerujem, kaže Jeličić koji se ponovo dohvatio Matjaža Keka, ovog puta u pozitivnom  tonu:

- Postajem fun Matjaža Keka ove sezone, unio je novinu u komunikaciji nakon utakmice. Rekao je da je pogriješio kod zamjena na čemu mu čestitam. Rezultat mu daje za pravo kada kaže da je pogriješio, ali one škarice mogle su se dogoditi da je napravio sve zanatski. Volio bih kod naših trenera čuti ovakvu izjavu, posebice na najvišem nivou kod trenera koji vode nacionalne vrste. Svakome se pogreška može dogoditi. Kek je uveo Mateija i Martića, posebno Matei ništa nije donio, Rijeka je pala u intezitetu, rekao je Jeličić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.