RIJEKA - CIBALIA Matjaž Kek: Imamo puno novih lica, a je li to bilo prebrzo ili prekasno vi prosudite

Petak, 08. rujna 2017. 20:24 Napisao  I. V.

Sigurno da nam novi igrači daju širinu, više mogućnosti i kombinacija,  znate da igramo u ubitačnom ritmu, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek


Nogometaši Rijeke u subotu (17) na Rujevici igraju protiv Cibalije, idealnog protivnika za nastavak sezone nakon stanke zbog nastupa reprezentacije.

Veća nepoznanica od protivnika su mogućnosti petorice novih igrača (Acosty, Mavrias, Davidson, Puljić, Pavičić) koji su prošli inicijaciju tijekom stanke.  

- Uvijek poslije stanke nestrpljivo očekuješ da vidiš kako ćeš ući u nastavak serije utakmica. Probali smo kroz treninge što kvalitetnije uvesti nove igrače, bio je puno promjena pa je stanka dobro došla. Dolazi nam momčad koja je pobijedila nekoliko puta zaredom, koja se  formirala. Igramo utakmicu koju što prije moramo uvesti u naš ritam. Neće biti lako, puni su samopouzdanja. Igramo na Rujevici i time sam sve rekao. Kako će momčad izgledati prepustite meni, odigrali smo dvije pripremne utakmice, teško je govoriti nešto konkretno. Raduje me želja i volja za radom igrača, što će sigurno donijeti rezultate. Moramo sve napraviti da osvojimo bodove uz respekt prema protivniku, kaže trener Matjaž Kek.

Trener Rijeke drugi put u tri mjeseca počinje preslagivanje momčadi:

- Imamo puno novih lica, uobičajeno za Rijeku, a je li to bilo prebrzo ili prekasno vi prosudite. Meni je izuzetno drago da je aklimatizacija što se tiče svlačionice bila uobičajena, brzo su se novi igrači uklopili. Što se tiče igračkog dijela, kod nekih aklimatizacija prođe brže, kod drugih sporije. Normalno da je trener pred problemom kada mora prvo fizički spremiti igrača, a  onda ga uvesti u taktičke zahtjeve i podići formu. Ali za to sam plaćen, sa svojim suradnicima to ću  nastojati odraditi što brže. Hoće li netko od njih igrati protiv Cibalije od početka ili će biti samo u kadru, to ćemo riješiti poslije zadnjeg treninga. Ima interesantnog materijala. U ovom ritmu utakmica, kockat ću se. Nekada pogodiš, nekada da ne pogodiš, tako je to u sportu. Sigurno da nam novi igrači daju širinu, više mogućnosti i kombinacija,  znate da igramo u ubitačnom ritmu. Zaslužili smo, naglašava Kek.

Nakon utakmica protiv Cibalije i AEK-a, slijedi dugačka serija gostujućih utakmica:

- Nikada nije lako! Lako je jedino kada pobjeđuješ i kada se svi vesele. Igrali smo dosta utakmica kod kuće, išli smo na ruku Rudešu. Izjavio sam već da će sada jako važno biti kako će logistika odraditi svoja posao. Puno nas putovanja čeka, treba paziti na sve detalje vezane za regeneraciju igrača. Ne bježimo od toga da nam je raspored težak, rekao sam na početku sezone da je Rijeci svaka utakmica teška, svi je love. U prvenstvo smo ušli s dva poraza, sigurno da nemamo prostora za kiks. Tako se pripremamo za Cibaliju, zaključuje Kek.

Sluga zbog ozljede neće braniti, Maleš i Črnic upitni su zbog istoga razloga.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.