Igor Bišćan: Nije problem samo jedan visoki napadač, nego je problem u kretanjima oko njega

Srijeda, 07. kolovoza 2019. 17:52 Napisao/la  SC

U javnosti se pokušava prikazati da smo mi favoriti, vidjet ćete da nije tako, iznio je očito impresionirani trener Rijeke svoje impresije o Aberdeenu

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: Andrej Turina

 

Rijeka u četvrtak (20) na Rujevici igra prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige, Igor Bišan prvu europsku utakmicu na klupi Rijeke igra protiv Aberdeena:

- Čekaju nas dvije zahtjeve utakmice protiv izuzetno kvalitetnog protivnika koji igra u teškoj najtecateljskoj ligi, koji je kvalitetan i kompetitivan, pa će prolaz time biti još teži. Nadamo se da ćemo uz našu igru i pomoć publike otići s pozitivnim rezultatom na uzvrat. Dosta su izbalansirani po pitanju kvalitete i karakteristika igrača u momčadi, jaka su i agresivna ekipa, igraju disciplinirano, imaju par pojedinaca koji mogu napraviti probleme. Ističe se Cosgrove, dobar je u igri glavom i nezgodan za čuvanje. Vrlo su čvrsti, motorični i agresivni, kombinacija su mladih škotskih reprezentativaca i iskusnih igrača koji su igrali engleske lige. Čini mi se da ljudi nisu svjesni koliko je Aberdeen težak protivnik, u javnosti se pokušava prikazati da smo mi favoriti, vidjet ćete da nije tako, iznio je očito impresionirani Bišćan svoje impresije o Aberdeenu.

Što se tiče načina igre, jedino je zadano da igrači Rijeka u prvoj europskoj utakmici moraju intezitet duel-igre dignuti na razinu utakmica protiv Dinama u HNL-u:

- Nikad se ne zna u kom smjeru utakmica može otići, trebamo biti realni u očekivanjima! Mi i javnost, jer je to tako! Treba uzeti u obzir da se igraju dvije utakmice, ako nam se ukaže prilika da se nametnemo, pokušat ćemo u domaćinskoj atmosferi ostvariti pozitivan rezultat. Postoje još neke sitne dvojbe oko sastava i sustava, ali manje više sve je odlučeno. Nemamo mi veliki izbor! Pokušat ćemo parirati u onome u čemu su oni dobri i probati na najbolji način iskoristiti ono u čemu smo mi dobri, smatra Bišćan koji iz igračkih dana u Premierligi pamti kako se igra protiv otočkih momčadi koje napadačku igru baziraju na igraču poput Cosgrova:

- Nije jednostavno igrati protiv njega, nije on sam visok, ovo je nešto drugo. Oni odmalena nauče igrati na određeni način, svi oko njega koriste takav način igre, takva igra vuče tradiciju iz otočkog nogometa. Nije problem samo jedan visoki napadač, nego je problem u kretanjima i načinu igre svih igrača oko njega. Naši stoperi nisu visoki 195 cm, već to nešto znači. Ne možemo mijenjati naš način igre, možemo izvući najbolje od onoga što znamo. Ponekad je teško naći odgovor na takvu igru, jer je ne možeš trenirati, naglašava Bišćan.

Uz napomenu da najbolje otočne momčadi zadnjih desetak godina više preferiraju raznovrsnu igru Barcelone nego jednostranu igru Aberdeena, poznato je da škotska momčad potpuno drugačije igra kod kuće:

- Teško je procijeniti što je danas prednost! Nekad se smatralo da je druga utakmice kod kuće prednost, a onda se pokazalo da momčadi koje drugu utakmicu igraju u gostima češće prolaze. Treba se maksimalno pripremiti  za ono što nas čeka i napraviti sve da iskoristimo domaći teren. Na Otoku navijači uvijek naprave svoje, kaže Bišćan.

  Trener Rijeke na presici u srijedu nije mogao znati što će napraviti navijači Rijeke u četvrtak:

- Najbolje se vidjelo u Puli što znače navijači! Situacija je takva kakva je već duže vrijeme, nemam što pametno reći, zaključuje Bišćan.

Alexander Gorgon, Jakov Puljić i Petar Mamić nisu u rosteru za utakmicu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.