Bišćanu odjednom postao problem kako igrati protiv ispodprosječne europske momčadi

Četvrtak, 08. kolovoza 2019. 14:43 Napisao/la  Igor Vranić

Bišćanov je posao da njegova momčad europske utakmice igra u optimalnom stanju, a onda Aberdeen ne može biti favorit protiv Rijeke ni u uzvratnoj utakmici!

Igor Bišćan sa suradnicima Antom Tomićem i Renatom Pilipovićem
Igor Bišćan sa suradnicima Antom Tomićem i Renatom Pilipovićem Foto: Andrej Turina

 

Rijeka večeras (20) igra prvu utakmice 3. pretkola Europske lige protiv Aberdeena kojega je trener Rijeke Igora Bišćan pred televizijim kamerama prema kvaliteti svrstao blizu engleskih premijerligaša.

Ako netko slučajno ne zna, Premierliga je trenutačno najjača europska liga koja je prošle sezoe iznjedrila finaliste Europske lige (Chelsea - Arsenal) i Lige prvaka (Liverpool - Tottenham).

Kaže trener Rijeke da njegova momčad nije favorit u utakmicama protiv škotskoga kluba koji igra kao engleski premijeligaši iako na UEFA ljestvici drži 247. mjesto u poretku europskih klubova!

Usput, Rijeka se nalazi na 164. mjestu u europskom poretku!

Prije točno godinu dana Rijeka je ispala iz Europske lige od Sarpsborga zato što riječka momčad nije bila u optimalnom stanju u uzvratnoj utakmici.

Kvaliteta nije bila sporna, Rijeka je lani bila veći favorit protiv Sarpsborga nego što je favorit ove sezone protiv Aberdeena.

Rijeka je na Rujevici izgubila (0:1) od Sarpsborga u sastavu: Sluga, Pavelić (87 Čolak), Punčec, Župarić, Zuta, Ćanađija, Grahovac, Pavičić (67 Puljić), Heber (77 Kvržić), Acosty, Gorgon

U godinu dana ista je momčad oslabljena za samo trojicu stožernih igrača koji su smjerano prodani: Zuta, Heber i Sluga!

Grahovac, Ćanađija i Pavelić otišli su zato jer su morali otići, što znači da je Rijeka dovela bolje igrače.

Svi ostali su danas Rujevici s time da dvojica bitnih igrača, Puljić i Gorgon, neće igrati protiv Aberdeena zbog ozljeda.

Ova momčad Rijeke prošle sezone osvojila je Kup u utakmici protiv 50. kluba (Dinamo) u europskom poretku.

Na početku ove sezone Rijeka je od iste momčadi izgubila Superkup u utakmici tijekom koje je pokazala da natjecateljski nogomet može igrati na visokom nivou, ali je za nešto više u toj utakmici protiv Dinama nedostajalo pojedinačne kvalitete.

Bišćan je u objema utakmicama protiv Dinama pokazao da nije slučajno postao trofejni trener.

I sada je odjednom Bišćanu postao problem kako igrati protiv ispodprosječne europske momčadi koja ovisi isključivo o jednom igraču (Cosgrove)!

Velkovski je u kvalifikacijama za EP u lipnju ove godine čuvao Lewandowskog, Poljska je pobijedila Sjevernu Makedoniju pogotkom Piateka, inače napadača Milana.

Makedonski reprezentativac nije ni blizu početnoj postavi riječke obrane, koja bi večeras trebala strahovati od Cosgrova, napadača koji je u Aberdeen stigao iz četvrtoligaša Carlisle Uniteda!

Bišćanova fasciniranost Aberdeenom možda bi trebala mobilizirati igrače Rijeke, ali ne može zanijekati činjenicu da Rijeka ima daleko veću pojedinačnu kvalitetu od Aberdeena.

Škotska momčad na tržištu vrijedi otprilike dvostruko manje (11,7 mil. eura) od riječke momčadi!

Naravno da Rijeka nije favorit ako protiv Aberdeena bude igrala kao što je u prošlom kolu HNL-a igrala protiv Slavena Belupa, klub koji se nalazi na 427. mjestu u europskom poretku uputio je više udaraca (7/5) u okvir vratiju od Rijeke.

Rijeka je pobijedila Slaven Belupo isključivo zbog veće pojedinačne kvalitete, u konkretnom slučaju ponajviše zbog Čolakove kvalitete!

U optimalnim uvjetima igre na kraju uvijek presuđuje igračka kvaliteta.

Bišćanov je posao da njegova momčad europske utakmice igra u optimalnom stanju, a onda Aberdeen ne može biti favorit protiv Rijeke ni u uzvratnoj utakmici!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.